3x anders: sporten voor kleuters

Wanneer kinderen 5 – 6 jaar zijn beginnen ouders (en kinderen) vaak na te denken over het beoefenen van een sport. Sommige starten eerst alleen met zwemles, anderen willen  daarnaast graag nog wat anders doen. Voetbal, ballet, judo en hockey zijn vaak geliefde sporten onder de kleuters. Het zullen ook de sporten zijn die je regelmatig op het schoolplein voorbij hoort komen. Maar er zijn meer leuke sporten voor kleuters waar je misschien in eerste instantie niet zo snel aan zou denken..

Kleuter hip hop

Kleine meisjes die op ballet zitten. Wat is er nou schattiger dan dat? In die roze pakjes (het liefst met een tutu) rondjes draaien op je tenen. Ik kan niet wachten tot mijn kleine meisje oud genoeg is.

Maar vanwege de hoeveelheid roze is het niet zo gek dat stoere jongens ballet niet zo snel zullen uitkiezen. Wil jouw jongen toch graag dansen? Dan is Kleuter hip hop heel geschikt! In veel steden bestaat dit tegenwoordig en het is echt een sport voor stoere jongens en meiden. Lekker bezig zijn op muziek, gave dansmoves leren, zonder die enorme hoeveelheid roze 😉

sporten voor kleuters hip hop

Tennis voor kleuters

Denk je aan een balsport, dan denk je waarschijnlijk eerst aan voetbal en hockey. Daarna misschien aan korfbal of handbal. Maar tennis voor kleuters? Daar heb je misschien nog niet aan gedacht. Toch bestaat het wel degelijk en bieden steeds meer tennisverenigingen het aan.

De lessen zijn speels (zoals eigenlijk bij alle kleuter sporten) en proberen daarbij de kleuters bewegingsvaardigheid, balvaardigheid en slagvaardigheid (forehand, backhand, service en volley) bij te brengen. Dus heeft jouw kind afgelopen zomer de hele tijd met de beachball set rondgelopen? Dan is kleuter tennis zeker het overwegen waard!

sporten voor kleuters hip hop tennis

Kinderyoga

Ik kan me herinneren dat ik als kind door mijn moeder al met yoga in aanraking kwam. Ze nam me eens mee naar een les, en we hadden thuis een boek over kinderyoga. We deden ook vaak samen de zonnegroet die ik nu ook weer aan mijn kinderen doorgeef.

En hoewel yoga al zo’n vijfduizend jaar bestaat groeit de populariteit de laatste jaren enorm. Yoga is daarmee uit het zweverige circuit gestapt naar de sportscholen en fitgirls. Yoga wordt dan ook op steeds meer plekken aangeboden en ook kinderyoga geniet van de groeiende populariteit van “gewone” yoga. Vaak kunnen kinderen vanaf 3,5 jaar al starten.

Op een speelse manier worden yogahoudingen aangeleerd. Vaak wordt er met thema’s, muziek en verhalen gewerkt. Kinderyoga bevordert de souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Kinderyoga zou ook een positief effect hebben op kinderen die snel van slag of nerveus zijn, moeite hebben met concentreren, buikpijn, moeite hebben met slapen, ademhalingsproblemen hebben (bijv. astma), slechte motoriek, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag.

sporten voor kleuters hip hop yoga

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen