5 tips voor het masseren van jouw baby

In veel landen hoort het masseren van baby’s bij de dagelijkse verzorging, en dat is niet voor niks. Massage is fijn én goed voor je kindje. Al eerder vertelde Jasmijn van Zoet & Zen aan ons dat masseren bijdraagt aan de binding tussen moeder en kind. Bovendien blijkt ook uit onderzoeken dat lichamelijk contact en aanraking de hersengroei bevorderen, beschermen tegen overbelasting en het immuunsysteem versterken.

Zelf masseer ik mijn kindjes regelmatig, als baby maar ook nu nog. Toen ze klein waren heb ik een tijdje babymassage gevolgd in een ‘klasje’. Het voordeel daarvan vond ik dat je zo leert hoe je op de juiste manier kunt masseren. Bovendien kom je zo in contact met andere moeders die recent een kindje hebben gekregen en dat is ook gezellig en handig om ervaringen te delen.

Het volgen van deze babymassage lessen heb ik bij beide kinderen een aantal maanden gedaan. Tussen de 4 en 7 maanden wordt het vaak iets lastiger. Ze willen minder stil liggen en rollen vaak om. Ik vond het op die leeftijd dan ook fijner om zo nu en dan thuis een korte massage te geven.

5 basistips voor een ontspanningsmassage

Als je gaat masseren kies dan een moment dat voor jullie allebei prettig is. Dit kan ook een vast moment zijn zoals iedere vrijdagavond of juist lekker lui op zondagmorgen. Wil je een ontspannende massage geven? Dan zijn er 5 basistips die je kunt gebruiken.

  • Neem van te voren altijd even een moment rust voor jezelf. Je kindje voelt heel goed aan hoe jij je voelt en waar je met je aandacht bent. Voel eerst een hoe jouw eigen stemming is en haal een paar keer diep adem. Als jouw handen rustig en ontspannen zijn, zal je kindje er ook rustig van worden.

  • Als je masseert doe je dit met stevige druk en gebruik je de hele hand. Lichte druk kriebelt namelijk en activeert daarmee juist je kindje.

  • Masseer rustig met lome lange bewegingen. Gehaast masseren maakt onrustig.

  • Strijk altijd van het hoofd af dus van hoofd of borst naar beentjes en teentjes en van hoofd of borst naar armpjes en vingertjes. Naar het hoofd toe masseren maakt je baby juist actief.

  • Geniet van het masseren en let ook op of je baby de massage nog fijn vindt: mopperen of onrustig worden geeft vaak aan dat het genoeg is.

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen