5 x leuk en gezond trakteren voor peuters

Voor veel moeder is trakteren een gedoe. De klas is groot, je kleuter is kieskeurig, het mag niet té ongezond zijn en het liefst moet het er ook nog prachtig uitzien. Gelukkig is dat voor peutermoeders nog allemaal wat gemakkelijker. Want trakteert je kindje op de kinderopvang of op zijn gymclubje dan zijn de groepjes al wat kleiner, en hopelijk is je peuter ook nog niet zo kieskeurig 😉 .

Goed het moet nog steeds wel een beetje gezond zijn en er leuk uitzien blijft ook een streven. Dus om een beetje inspiratie op te doen zocht ik voor jullie 5 leuke en gezonde traktaties voor peuters bij elkaar.

Een feestelijk doosje

Deze ben je misschien al wel tegengekomen op andere blogs of op Pinterest. Het is namelijk een populaire traktatie aan het worden. Logisch, want het ziet er super leuk uit en het kost je misschien maar 10 minuten! Het idee is dat je bij de Hema (of een andere winkel) een aantal kleine speeltjes koopt. Dit kunnen dieren of dino’s zijn maar bijvoorbeeld ook speelgoedautootjes. Op de rug (of het dak) bind je met vrolijk touw een mooi ingepakt doosje. Je kunt bijvoorbeeld een doosje rozijnen nemen maar natuurlijk ook een ander doosje met bijvoorbeeld snoepjes.

6. TRAKTATIE CRECHE

Bron: Citymom.nl

Bron: Oh Yeah Baby

Shaun het feestvarken ehh… schaap

Wie kent shaun het schaap nu niet? Dit vrolijke schaapje kun je ook als traktatie gebruiken. Gebruik een rijstwafel (eventueel met een yoghurt/witte chocolade laagje) als zijn lijf en plak er een hoofd en pootjes op. Simpel, leuk en best gezond!

shaun-het-schaap-rijstwafel

Gezonde cupcakes!

Deze heb ik zelf een ook een keer gemaakt en ze vielen goed in de smaak! Een mandarijntje met een druifje als cupcakeje. Super gezond en echt heel schattig om te zien.

bento zonder rijst, eenvoudige bento tips voor een leuke lunch, zo maak je een mandarijnen cupcake

Ti ta toverstok

We blijven nog even bij het fruit want deze super leuke toverstokjes vind ik helemaal het einde. Je kunt ze wel het beste in de zomer maken als de watermeloenen weer makkelijk te krijgen zijn. Eventueel kun je het nog iets opleuken met mooie lintjes. Wie wil dat nu niet uitdelen?

Toverstafjes van watermeloen en bosbessen

Goed gevulde zandbakvormpjes

In een eerder artikel gaf ik al het idee om zandbakvormpjes te gebruiken als bakjes. Dit idee is ook heel geschikt voor peuters. Bovendien kan je zelf kiezen waar je ze mee vult. Maak bijvoorbeeld een combinatie van groente, fruit en kaas! Het zandbakvormpje is meteen een leuk cadeautje 🙂

Bron: Twitter

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen