7 tips voor een relaxte en leuke schoolfoto

Grote kans dat hij de basisschool van jouw kind binnenkort een bezoekje brengt… De schoolfotograaf. Ik herinner me van vroeger vooral mooi gekamde haren, nette kleren en een klein beetje zenuwen. Het was de welbekende foto met een lichtblauwe achtergrond – moet dat op de lucht lijken? – en een groepsfoto buiten gezellig met z’n allen bij elkaar waar later altijd wel iemand op bleek te staan met z’n ogen dicht of tong naar buiten..

Toen mijn oudste vorig jaar voor het eerst op de schoolfoto ging kwam ik erachter dat er een hoop veranderd is. Zoals – thank god – de blauwe achtergrond. Maar ook de groepsfoto had een upgrade gehad en werd vakkundig in elkaar gefotoshopt..

Wat niet is veranderd is dat je als moeder graag wil dat je kind leuk op de foto staat. Het is een leuke herinnering en aan het einde van de schooltijd is het leuk om de foto’s naast elkaar te bekijken en te zien hoeveel er ieder jaar veranderde.

Daarom zetten wij even wat tips op een rijtje voor een leuke én relaxte schoolfoto.

Schoolfoto schoolfotograaf tips kleuter basisschool blog zoetkindje

Tip 1

De eerste keer? Leg van de voren zo goed mogelijk uit wat er gaat gebeuren. Dat er een fotograaf zal zijn met schermen, lichten en een flitser. Zeker voor nieuwe kleuters kan het best spannend zijn om op de foto te gaan.

Tip 2

Wens je kind vooral veel plezier. Zeg dat hij of zij gewoon lekker zichzelf mag zijn want het leukste is als je kind met een spontane lach op de foto staat.

Tip 3

Het haar is een belangrijk onderdeel van de schoolfoto. Voor jongens is het vaak niet zo ingewikkeld, maar voor meisjes met lang haar heb je meer opties. Doe het haar niet strak in een staart naar achteren, dit geeft een ‘ei-effect’. Bedenk dat bloemen, knipjes en andere versiersels die op het achterhoofd zitten niet op de foto te zien zullen zijn.

Tip 4

Op de portretfoto is vaak alleen de bovenkleding te zien. Maar bedenk dat op de groepsfoto soms wel de benen en schoenen zijn te zien.

Schoolfoto schoolfotograaf tips kleuter basisschool blog zoetkindje

Tip 5

Houd rekening met de achtergrondkleur van de foto. Mocht je dit niet weten dan kun je het waarschijnlijk wel bij de school navragen. Bij een witte achtergrond zijn bijvoorbeeld felle kleuren erg mooi. Bij een zwarte achtergrond moet donkere bovenkleding worden vermeden en bij (steiger) houten en overige achtergronden, staan pastel kleuren en andere rustige kleuren mooi. Maar denk daarbij ook zeker aan welke kleur bij jouw kind mooi staat. Dat is namelijk minstens zo belangrijk!

Tip 6

Wordt er ook een broertje en zusje foto gemaakt? Stem dan de kleding een beetje op elkaar af. Het hoeft natuurlijk niet helemaal matchend te zijn maar het staat wel leuker als de kleuren niet bij elkaar vloeken.

Tip 7

Geef eventueel een extra setje kleding mee, vooral bij kleuters kan dit handig zijn. Het zou jammer zijn als de kleding vies is van het buitenspelen of als je kindje in een oude reserve broek op de foto moet vanwege een ongelukje..

Hebben jullie nog tips voor een mooie schoolfoto? Ik ben benieuwd!

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen