8 musthaves voor de medicijnkast om griep te verslaan

Het griepseizoen is in volle gang. Overal zie je snotterende en hoestende kinderen en een griepje ligt dus altijd op de loer. Wanneer de weerstand net wat lager is, grijpt het virusje zijn kans.

Niet leuk natuurlijk, voor de kinderen niet, maar ook niet voor de ouders. Want niets is zieliger dan een klein slap hoopje op de bank onder een dekbed. Om ze zo snel mogelijk er bovenop te helpen kun je natuurlijk een aantal dingen doen. We gaven je al eerder tips voor verkoudheid en oorpijn. Maar het is niet fijn als je met een ziek kind thuis zit en ook nog naar de apotheek moet racen om dingen in te slaan. Daarom maakten we een lijstje met 8 dingen die een musthave zijn voor je medicijnkast als het gaat om griepjes. Zo kun je toch iets doen om je kindje te helpen met herstellen en dat geeft een fijn gevoel 🙂

ziek mushave griep medicijnen homeopatisch a. vogel vsm kind kinderen oorpijn keelpijn verkouden koorts moeder mama blog zoetkindje

  1. Echinaforce van A. Vogel. Mijn moeder zweerde er al bij en nog steeds gebruik ik het vaak. Het is een boost voor je weerstand en helpt je net een beetje (mogelijke) virussen te verslaan. Wanneer ik zelf iets voel opkomen neem ik het, maar ik geef het ook aan de kinderen als ik zie dat ze verkouden worden of een hoestje krijgen. De smaak is niet zo fijn voor kinderen maar met een beetje water gaat het wel en anders zijn er nog de kauwtabletten met vitamine C. Die vinden kinderen vaak wel lekker 🙂
  2. Nisykind zijn tabletjes van VSM. Het helpt bij problemen rond de luchtwegen. Het is dus onder andere goed tegen verkoudheid. De tabletjes hebben weinig smaak en zijn dus prima in te nemen voor kinderen.
  3. Neusspray. Een neusspray is altijd fijn om een verstopte neus te verhelpen. Ook bij beginnende oorontsteking helpt dit goed. Je kan gewoon een spray met zoutoplossing gebruiken. Of als je kindje ouder is dan 2 kun je bijvoorbeeld de Cinuforce neusspray van A. Vogel kiezen.
  4. Tussikind. Keelpijn of hoesten? Gebruik dan Tussikind siroop van vsm. Dit helpt erg goed en kinderen vinden het ook nog eens helemaal niet erg om te nemen! Geen problemen met lastige hoestdrank dus!
  5. Okugest. Heeft je kindje last van buikgriep? Dan kun je okugest van VSM gebruiken. Dit helpt bij misselijkheid en diarree. De tabletjes moeten smelten op je tong en zijn goed in te nemen voor kinderen.
  6. ORS. Ook onmisbaar bij erge buikgriep is ORS. Spuugt je kind extreem veel of heeft hij of zij veel waterdunne diarree? Los dan een zakje ORS op in water. ORS is een mengsel van zouten en druivensuiker, om uitdroging te voorkomen.
  7. Chamodent van VSM helpt bij doorkomende tandjes en kiezen. Maar het helpt bijvoorbeeld ook bij beginnende oorpijn en koorts.
  8. (Kinder)paracetamol. Gaat het echt de verkeerde kant op, heeft je kindje veel pijn of hoge koorts? Dan is een beetje paracetamol vaak toch wel heel fijn. Al is het maar zodat ze even lekker kunnen slapen.

Wat ontbreekt er nooit in jullie medicijnkast?

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen Ên positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen