Apptip voor moeders: EHBO van het Rode Kruis

Leren gaat met vallen en opstaan, zeker bij kinderen. Hoewel ik heb gemerkt dat het ene kind veel vaker brokken maakt dan het andere (hoe kan dat?) kom je toch met ieder kind wel eens in een vervelende situatie terecht.

Ze vallen vaak, ze stoten, schaven en branden zich en jij als moeder schrikt je waarschijnlijk iedere keer een hoedje. Nu staat het bij mij al heel lang op m’n to do list om een EHBO cursus te doen. Maar je kent het, druk, druk, druk en weinig tijd. Dus blijft die cursus al bijna 6 jaar op mijn lijstje staan en dan niet eens bovenaan…

EHBO app van het Rode Kruis

Om er toch iets aan te doen heb ik al een hele tijd de EHBO app van het Rode Kruis op mijn telefoon staan. Op de app kun je gemakkelijk heel veel situaties vinden die zich voor kunnen doen. Zoals vergiftiging, bewusteloosheid en verbranding. Als je een situatie kiest zie je direct stap voor stap hoe je het beste kunt handelen. Ook kun je via de app 112 bellen en een AED zoeken.

ehbo

Ik vond het ook heel handig om de app van te voren een aantal keren door te lezen, zo sla je toch al wat informatie op én raak je gewend aan de app waardoor je alles makkelijker kunt vinden als er zich echt een ongeluk voordoet.

Al met al vind ik het een fijne app waar je echt wat aan hebt, hoewel je natuurlijk hoopt dat je hem zo min mogelijk gaat gebruiken 🙂 De app is beschikbaar voor iOs, android en windows!

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen