Bewegen met je kindje: billen van de bank af!

Iedere moeder moet tegenwoordig snel na haar zwangerschap weer slank zijn. De ‘ artikelen op internet zijn talloos en als ik de Instagram van Doutzen Kroes zo bekijk ben ik vreselijk uit vorm. Bij deze mama zitten de chocolade pepernoten van de vorige zwangerschap nog stevig op de dijen (nadeel van een winter zwangerschap…) En aangezien ik van lekker eten hou en niet zo van beperkende diëten, zit er maar 1 ding op: bewegen. Hoe maak je het leuk? Samen doen natuurlijk! Dus grijp je baby, peuter of kleuter en kom van de bank!

  1. Pokémon Go. Misschien heb je er een hekel aan, misschien mag je kind helemaal nog niet van dit soort spelletjes spelen. Dat kan. Maar feit is wel dat door samen erop uit te trekken en allerlei Pokémons te vangen, je frisse lucht en veel beweging krijgt. Trek eens een sprintje naar dat beestje.

  2. Hoep Hoep Hoelahoep! Heel leuk en veel vermoeiender dan je denkt. super goed ook voor je buikspieren en je bekkenbodemspieren. Voor peutertjes is dit nog een beetje moeilijk, maar lachen is het sowieso om mama met een rood hoofd met zo’n hoepel bezig te zien.

  3. Touwtje springen. Misschien dat je beneden buren dit niet zo leuk vinden, maar touwtje springen is echt een manier om je conditie te verbeteren. Lekker samen springen is ook super gezellig.

  4. Pak de fiets. Misschien zie je er tegenop om je kind op die fiets te hijsen, helm op en net nu het herfst wordt, maar met lekker een stuk fietsen verlies je heel wat calorieën. Je kinderen zullen je ook dankbaar zijn, die van mij vinden stukjes fietsen erg leuk. Lekker veel te zien.

  5. Kinderen de baas! Laat je kleuter tellen hoeveel sit-ups of push-ups je doet. Als je bij 100 bent bent mag je kind een ijsje. 😉

  6. Speurtocht. trek er samen op uit en maak een boodschappenlijst van leuke dingen die jullie moeten vinden. Bijvoorbeeld: een groente die je nog nooit hebt geproefd van de markt, de mooiste kastanje die je kunt vinden, zoek en maak een foto van een beestje… Verzin het maar. Als je een kleine beloning in het vooruitzicht stelt, vinden je kinderen het vast prachtig. Ook zonder beloning trouwens. 🙂

  7. Dance-off! Let’s face it: je staat niet meer zo vaak in een club te dansen, maar die moves heb je nog steeds, toch?! Ik wel en daarom vinden mijn jongens niets leuker dan samen dansen. De oudste danst al zelf, en de jongste swingt lekker mee op mijn arm of in de draagzak. Met zo’n 9 kg is dat ook al best een work out.

bewegen

Heb je nog een klein baby’tje? Dan zijn bovenstaande tips nog wat lastig. Maar wandelen en joggen achter de kinderwagen kan wel. En wat denk je van samen zwemmen, of een sportschool met kinderopvang?

bron: mommifried.com, www.30minutenbewegen.nl

Hoe blijf jij in conditie? Sport je weleens samen met je kinderen?

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen