Boek: Wat het lieveheersbeestje hoorde

Bij ons thuis is het boek over het stille lieveheersbeestje op de boerderij al een aantal jaren favoriet. Het is een redelijk onbekend boek en zeker de moeite waard om een keer te lenen of kopen. Ken je het boek nog niet? Lees dan snel verder!

Het boek “Wat het lieveheersbeestje hoorde” is geschreven voor Julia Donaldson en geïllustreerd door Lydia Monks. Het boek is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wij hebben de versie met geluiden en dit maakt het voor de kinderen natuurlijk extra leuk.

Het grote en kleurrijke boek gaat over een stil lieveheersbeestje dat op een boerderij woont. Op een avond hoort het lieveheersbeestje twee boeven praten over een plan om de prijskoe van de boer te stelen. Samen met de andere dieren bedenkt het lieveheersbeestje een plan om de boeven te slim af te zijn.

Het verhaal is in rijmvorm geschreven, heeft een lekker ritme en leest daarom prettig voor. De mooie tekeningen (over 2 pagina’s) zijn vrolijk en herkenbaar voor kinderen. De buitenkant ik luxe en versierd met glitters. Bij het geluidenboek kunnen de kinderen tijdens het lezen interactief mee doen. In de tekst staat goed aangegeven wanneer ze op de knopjes moeten drukken.

De verhaallijn is goed, een beetje spannend maar met een leuk einde. Hoewel mijn dochtertje het boek al leuk vond toen ze 2 was is het verhaal meer geschikt voor kinderen vanaf 3,5 a 4 jaar.

Enige nadeel van het boek vindt ik dat de dieren op een gegeven moment elkaars geluiden gaan nadoen. Dit wekt bij kinderen soms wat verwarring op. Verder is het boek zeker een aanrader!

Kopen? Kan bijv. via bol.com

Wat het lieveheersbeestje hoorde
  • Mijn oordeel
    8
The Good

Mooie kleurrijke platen

Goede flow in het verhaal (rijm)

The Bad

Verhaal soms wat verwarrend

Interactief met de geluidsknoppen

810
Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen