Boektip: “Een Boek” van Hervé Tullet

Dit boek werd ons aangeraden door vrienden toen ze op kraambezoek waren. Super enthousiast waren ze erover. Iets met drukken op gekleurde bolletjes… Vanaf mijn roze wolk kwam het niet helemaal bij me binnen, maar ze waren zo enthousiast dat ik een tijdje later het boek wilde bestellen. Bleek het nergens meer te krijgen…! Nu is het er gelukkig weer en ik heb het afgelopen week voor de verjaardag van mijn tweejarige gekocht.

Een Boek

 

Grappig en interactief

En… het is een ontzettend leuk en interactief boek. Niet echt eentje voor vlak voor het slapen gaan, die van mij wordt er enorm enthousiast van, maar heel erg grappig voor de kindjes én de voorlezers.

Het idee is zo simpel dat het briljant is, je kindje moet verschillende opdrachtjes uitvoeren. Op pagina 1 moet je op een geel balletje drukken en wat denk je, je slaat de pagina om en het zijn er twee geworden. Mijn tweejarige vindt het hilarisch, al zijn sommige opdrachten nog een beetje moeilijk (zachtjes wrijven, schudden met het boek…) maar dat lost hij op door lekker hard op de pagina’s te rammen. Dat werkt ook. Het gele bolletje wordt kleiner, groter, vermenigvuldigt en veranderd van kleur als je de opdrachten uitvoert. Wij vinden hem leuk!

Boektip: "Een Boek" van Hervé Tullet
  • Lekker samen spelen en lachen!
    8
The Good

Interactief

Helpt meteen bij het leren van de kleuren

Ook leuk voor de ouders, je moét wel mee doen

The Bad

Je kindje wordt er actief van, dus niet voor het slapen gaan ;-)

810
Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen