Boze peuter? Zo help je ze te kalmeren

Heb jij wel eens een boze peuter in huis? Niet alle peuters hebben er last van maar sommige kunnen heuse driftbuien hebben. Hysterie ten top compleet met op de grond liggen, gillen, huilen en gooien. Hoe ga je daar nu als ouder mee om?

Leren omgaan met boosheid

Je kind is boos, zoveel is duidelijk. Misschien mocht hij geen derde koekje, heeft zijn broertje of zusje zijn speelgoed afgepakt of wil hij zijn schoenen niet aantrekken. Gevolg: een peutercrisis. Belangrijk om daarbij te onthouden is dat het niet jouw crisis is. Reageer dus niet gefrustreerd, boos of ongeduldig. Blijf kalm en laat je peuter heel even begaan met zijn boosheid en verdriet.

Wanneer jij denkt dat het er tijd voor is kun je vervolgens je peuter rustig en kalm benaderen. Daarna kun je iets met hem of haar gaan doen om de boosheid kwijt te raken, laat ze kalmeren en leer ze tegelijkertijd omgaan met hun woede.

Hoe? Hieronder vind je een aantal tips

  1. Ga naar buiten om te voetballen
  2. Luister naar muziek of zing een liedje
  3. Doe je ogen dicht en denk aan iets fijns
  4. Maak een tekening
  5. Lees een boek voor
  6. Praat met elkaar
  7. Doe een ademhalingsoefening
  8. Probeer onderstaande yoga oefeningen
bron: childhood101.com
bron: childhood101.com
Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen