Budget? Probeer de 4 cadeautjes regel

Wil je sinterklaas vieren, maar heb je geen zin in oneindig veel cadeaus? Of werk je met een klein budget? Dan is de 4 cadeautjes regel misschien iets voor jou.

Dit heb ik natuurlijk niet zelf bedacht. Ook wel bekend als de ‘4 gift rule‘, is dit idee al redelijk populair in de Verenigde Staten, maar dan met kerst. Ik kwam het tegen en eigenlijk vind ik het wel een goed idee. Op deze manier is het een beetje overzichtelijk wat er allemaal binnen komt in deze tijd. Verder duurt het cadeautjes open maken niet te lang (mijn kinderen zijn van het ongeduldige type) en… Goed idee voor je budget!

4 cadeautjes regel

Hoe werkt het?

De regel is: 1 cadeau dat ze willen hebben, 1 cadeau dat ze nodig hebben, 1 cadeau dat ze kunnen dragen en 1 cadeau dat ze kunnen lezen (1 thing they want, 1 ting they they need, 1 thing to wear, 1 thing to read). Je maakt dan voor je kind of per kind een lijstje en loopt zo de vier categorieën af. Echt een goed idee als je het aantal cadeau wilt beperken, nuttige dingen wilt geven en niet al teveel geld kwijt wil zijn.

Vooral omdat ik nog kleine kinderen heb (allebei onder de drie) en de jongste begin januari jarig is, vind ik dit echt een goede regel. Ik weet niet zeker of het voor grotere kinderen ook goed werkt. Vanaf een jaar of vier worden cadeautjes geteld en de omvang vergeleken, dus misschien dat je je sobere regel dan tijdelijk een beetje kunt laten vieren. Al is het natuurlijk wel leerzaam als je je kinderen leert dat er nou eenmaal niet ontelbaar veel cadeaus aan Sinterklaas kunnen worden gevraagd…

Ik ga het deze Sinterklaas in ieder geval uitproberen. Ik vrees alleen dat ik de opa’s en oma’s niet helemaal in de hand heb… 😉

Is de 4 cadeautjes regel iets voor jullie? Hebben jullie andere regels over de cadeaus die de Sint mee brengt? Ik ben benieuwd!

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen