Digitaal dieet: klaaaaaaaaarrrr!!!

Woehoe..! Ik ben eindelijk klaar met mijn digitaal dieet! Nu kan ik helemaal los en weer non-stop Facebooken, Pinteresten, e-mailen en Instagrammen..! Toch? Maar misschien heb ik er ook wel wat van geleerd.

Waarom ben ik hieraan begonnen?

Ik probeerde eens wat minder met mijn telefoon te spelen als ik bij de jongens was omdat ik het gevoel had dat ik zoveel “half” deed. Mijn oudste zoontje begon ook vaak luidkeels te protesteren als hij mij naar de telefoon of Ipad zag grijpen, dus moest ik er maar eens iets aan doen. Ik wil natuurlijk ook het goede voorbeeld geven. Dus bedacht ik dit digitaal dieet, zodat ik met wat meer aandacht en focus één ding tegelijk doe. Maar kan je eigenlijk nog wel één ding tegelijk doen tegenwoordig…?

digitaal dieet

Het viel niet mee

Terwijl ik volgens mij niet eens super verslaafd ben aan social media of mijn telefoon (maar dat zal iedereen wel zeggen), viel het me eigenlijk helemaal niet mee om niet tijdens het spelen of wandelen met de jongens mijn telefoon te checken. Vooral niet als het geluid van mijn telefoon wel aan stond: een soort hondenfluitje waar je haast wel naar moet kijken. Daarom zette ik mijn telefoon overdag op stil. Hierdoor kreeg ik er alleen wel een nieuw probleem bij: ik miste van alles… En dan heb ik het niet over Belangrijke Facebook Status Updates, maar appjes van Lisa over de blog, nuttige e-mails van mijn nieuwe baas (oe… slechte indruk als je een dag later pas antwoord, of niet?) en een telefoontje van de reparateur voor onze deurbel heeft mij ook nooit weten te bereiken, waardoor het ding al drie weken stuk is… Nuttige appjes van mijn vriend over de boodschappen en leuke foto’s van als hij bij de jongens was en ik aan het werk, moest ik nu ook missen. Sowieso had ik nu al mijn “media-gebruik” naar de avond verplaatst, waardoor de communicatie tussen mij en mijn vriend ook wel wat ehhh minimaal was geworden. Leuk, zo’n vriendin met de hele tijd een telefoon voor haar hoofd. Het ging dus nog niet helemaal goed.

digitaal dieet

Focus

Toen ben ik het toch maar iets anders aan gaan pakken. Want het is gewoon leuk om je partner bij je dag te kunnen betrekken door foto’s, filmpjes en appjes te sturen en nuttig als je baas je een e-mail stuurt of belt dat je relatief snel antwoordt. Het helpt ook wel als je probeert een blog te hebben dat je af en toe incheckt hoe het ermee gaat…

ik heb de afgelopen twee weken geleerd dat ik dat ook leuk vind, dus de telefoon en Ipad hoeven helemaal niet de hele dag verstopt. Ik heb ze bij de hand en het geluid staat aan, maar als ik met de jongens bezig ben, zet ik het geluid even uit en besteed ik al mijn aandacht aan hun. Dat gaat veel beter. En als ik even een boterhammetje smeer of wat fruit snij, kijk ik of ik wat heb gemist. Dan mag ook het geluid weer even aan. En ’s avonds als de jongens in bed liggen, gaat de telefoon ook even weg. Kunnen Vriend en ik nog even lekker samen kletsen in plaats van dat ik zit te Facebooken en hij gewelddadige series Netflixt.

Dus?

Ik vind dat het eigenlijk onmogelijk is om de hele dag je telefoon uit te zetten. Het is gewoon niet realistisch en ook moeilijk te combineren met een baan, blog en een sociaal leven. Maar een beetje focus terug en af en toe de telefoon op stil, dat is echt heerlijk. Je ziet me in ieder geval niet meer appen en duplo-en tegelijk. Maar het blijft een proces. 😉

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen