Digitaal dieet: work in progress

Hoe staat het met mijn digitaal dieet? Een work in progress: ik ben halverwege. Een hele uitdaging blijkt…

Moe

Ik heb nog een blauwe maandag psychologie gestudeerd en er staat me bij dat als je gedrag af wil leren, je al een heel eind komt als je bij houdt wanneer en hoe vaak je de fout in gaat. Dus afgelopen week is het me opgevallen dat ik vooral ’s ochtends en ’s middags al snel blijf hangen op m’n telefoon. precies de tijden dat ik ook naar de chocola en koffie grijp: ik ben dan moe.

Is het überhaupt wel te doen?!

Ik moet zeggend dat ik me eigenlijk ook wel een beetje begin af te vragen of het überhaupt wel te doen is. Ik mis tegenwoordig telefoongesprekken, e-mails beantwoordt ik niet (want ja, in de berg en tegen het einde van de dag kwijt geraakt…) en appjes staan ook vrij lang te wachten… Kun je in deze tijd wel hele dagen onbereikbaar zijn? Ehhh… Niet echt.

Blokjes

Ik heb nu maar besloten om mijn telefoongebruik op mijn vrije dagen maar in blokjes op te delen. Even 5 minuten kijken en dan weer wegleggen. Dat gaat wel goed. Als mijn zoontje even wat liedjes op Youtube of tv wil kijken, dan doen we dat samen en dan kan ik meteen even uit-zonen (indien nodig).

Gezellig

Ik moet wel eerlijk zeggen dat zeker door wat meer gestructureerd met mijn schermtijd om te gaan, ik wel meer en rustiger met de jongens kan spelen. Het is wel gezellig in ieder geval om lekker met z’n drieën tussen de autootjes en de duplo op de grond te liggen en even niks anders te doen. die focus en rust voelt wel fijn! En de jongens vinden die onverdeelde aandacht natuurlijk helemaal heerlijk.

Nadelen?

Ja, ik mis dus nog weleens wat… Verder heb ik het zelf er wel moeilijk mee om als ik buiten loop niet met mijn telefoon in de hand door het leven te gaan. Nog een weekje volhouden. Tips zijn welkom. 😉

 

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen