Eco & bio: 5 shoptips voor baby’s!

Je bent zwanger of hebt net een klein wondertje op de wereld gezet, en je wil graag het allerbeste voor jouw kindje. Zoals verantwoord speelgoed en duurzame kleding bijvoorbeeld. Dan kom je er al snel achter dat dit in veel doorsnee winkels nog niet zo gemakkelijk te krijgen is. Bij H&M hebben ze soms wel wat kleertjes van bio-katoen en in de speelgoedwinkel vind je een klein hoekje met houten speelgoed. Maar over het algemeen wordt je veroordeeld tot speciale winkels of het internet!

Om je zoektocht iets makkelijker te maken hebben wij even 5 fijne webshops voor biologische en ecologische babyspullen op een rijtje gezet!

Ekobebe

Ekobebe heeft een mooi assortiment aan fijne biologische en ecologische babyproducten en kinderproducten. Zo verkopen ze baby- en kinderkleding gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen, ecologsiche zijde en wol. Ook verkopen ze fairtradekleding en andere ecologische babyproducten. Daarnaast bieden ze ook biologische producten voor moeders waaronder bijvoorbeeld de Natuurlijke Huidverzorgingsproducten van Kivi Cosmetics.  Oh, en kijk ook zeker even naar de prachtige wollen dekens in het assortiment!

www.ekobebe.nl

Babybio

Babybio.nl is een shop met een breed assortiment aan draagdoeken, draagzakken en houten speelgoed. De shop heet ook wel “Chouchous” omdat het bedrijf vanuit de Franse Vendee wordt gerund door een Nederlandse moeder. Je vindt in de shop een grote variatie aan producten. Van kleding en speelgoed, tot draagzakken en wasmiddel. Zeker een bezoekje waard dus!

www.babybio.nl

Green Jump

Bij Green Jump vind je een enorm assortiment aan mooie eco, bio en fair trade producten. Je hebt keuze uit ruim 2.000 producten van merken die veel waarde hechten aan het combineren van duurzaam én mooi. En dat maakt het een stuk makkelijker om een groen sprongetje te maken richting een duurzamere wereld!

www.greenjump.nl

Mama i

Koop je bij Mama i dan koop je producten waarbij je weet wat je koopt, wat erin zit en hoe ze gemaakt zijn. En vooral of je je daar dan goed bij kan voelen. Zo koop je er spullen van duurzaam hout, biologisch katoen, BPA vrije flessen, verf zonder gifstoffen, boekjes op gerecycleerd papier en ga zo maar door. De biologische kinderkleding is hip en vrolijk, het ecologisch speelgoed is leerrijk en gewoon leuk, en een ecologische babydraagzak is superergonomisch en ook nog heel mooi! Bovendien vind je er ook nog veel producten die fijn zijn voor de portemonnee en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen 😉

www.mama-i.com

Little Greeny

Een hele fijne en mooie shop is ook Little Greeny.  Een eco bewuste webshop van papa Gerjan. Bij de selectie van de leveranciers en producten proberen ze zoveel mogelijk te letten op een milieuvriendelijk productieproces. Zo vind je er onder andere eco speelgoed, babykleding, kinderkleding, kraamcadeaus, babykamer accessoires, kinderkamer accessoires, biologische verzorgingsproducten voor kinderen en handige artikelen en accessoires voor ouders (zoals draagdoeken en draagzakken). De meeste producten zijn natuurlijk ook geschikt om te geven als cadeau op kraamvisite, verjaardag, een andere feestelijke gelegenheid, of… zomaar!

www.littlegreeny.nl

 

 

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen