FabLab: samen creëren en ontdekken

Toen wij een paar maanden geleden voor onze “vergadering” naar de bibliotheek gingen ontdekten we per toeval iets heel leuks. Namelijk: FabLab! We hadden er zelf nog nooit van gehoord maar wij werden enthousiast ontvangen en rondgeleid.

Bij FabLab kun je dingen maken en ontwerpen door gebruik te maken van de machines die daar aanwezig zijn. Zo kun je 3D printen, een voorwerp laseren met een echte lasergraveermachine of een t-shirt met een gave opdruk bedrukken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en het aantal machines is indrukwekkend. Wij stonden bijna te trappelen om het te proberen en zagen direct dat je hier heel veel leuke dingen zou kunnen maken.

Ook voor kinderen

Bij FabLab kun je workshops volgen en tegen een laag tarief de machines gebruiken op bepaalde tijden. Hoewel de meeste apparaten te ingewikkeld zijn voor kleine kinderen waren er toch ook een aantal opties voor hen. Zoals bijvoorbeeld de 3D pen waarmee in de lucht getekend kan worden om mooie 3D creaties te maken. Daarnaast kun je er ook te gekke kinderfeestjes organiseren!

Na even gegoogeld te hebben kwam ik er al snel achter dat in heel veel steden een FabLab aanwezig is. Ze verschillen van elkaar maar het achterliggende idee is veelal hetzelfde. Zoek dus snel een FabLab bij jou in de buurt op en neem eens een kijkje. Misschien wordt je wel net zo enthousiast als wij! 😉

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen