Festival met kinderen? Dat kan!

Overal een festival

Het festival seizoen is aangebroken en tegenwoordig kun je daar ook echt niet meer omheen. Ieder dorp en elk gehucht heeft wel een eigen festival. En het is ook logisch want wie wordt er nou niet blij van een gezellig relaxed feest in de buitenlucht?

Toch ligt het niet altijd voor de hand dat je samen met je kind(eren) een festival bezoekt. Veel hippe en grote festivals draaien toch om muziek, dansen en drinken. En of je nu van house of rock houdt, kinderen zijn dan niet je fijnste gezelschap.

Kinderen geen bezwaar

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een heleboel festivals die leuk zijn voor zowel ouder als kind. Yes! Daar worden wij nu blij van. Hieronder vindt je een paar leuke festivals om deze zomer te bezoeken!

De Parade

De Parade is een alom bekend festival dat de hele zomer door plaats vind in vier grote steden. Het start in Rotterdam, verhuisd vervolgens naar Den Haag en Utrecht en eindigt in Amsterdam. Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Zeker een bezoekje waard dus!

Meer weten? Bezoek de website: de Parade

Kiindfestival

Misschien ken je het tijdschrift Kiind wel. Als je dat leuk vindt dan is het Kiindfestival zeker iets voor jou. Op 17 september vindt in Amersfoort het derde Kiindfestival plaats! Hét feest voor de lezers van Kiind en hun kinderen van nul tot ongeveer acht jaar. Met mooi kindertheater, allemensenmuziek, een groene markt, workshops voor jong en oud, lezingen voor grote mensen en biologische hap-en-sap.

Meer weten? Bezoek de website: Kiindfestival

Into The Great Wide Open

Het prachtige Vlieland én een geweldig festival. Voor ons is het de droomcombi. Naast muziek bestaat het programma uit beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten, verrassende randprogrammering en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten. Deze kan absoluut op je bucketlist!

Meer weten? Bezoek de website: Into The Great Wide Open

Lokaal is ook ideaal

Deze drie bovenstaande festivals zijn echt geweldig. Maar er worden tegenwoordig ook lokaal heel veel leuke kleine festivals georganiseerd. Soms speciaal voor kinderen en soms gewoon erg kindvriendelijk zoals food(truck)festivals. Kijk dus ook eens in je regio, goedkoper én kleinschaliger. Dat is soms ook wel eens fijn.

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen