Gespot en getest: Hema Foam klei

Toen ik een tijd geleden door de Hema liep kwam ik iets tegen. Namelijk foam klei, het waren vier kleine potjes met een soort felgekleurde smurrie met kleine witte rondje balletjes erin. Ik stond er even mee in mijn hand maar legde het uiteindelijk terug, niet goed wetende wat ik ermee zou moeten doen.

Maar toen ik een tijdje later bij een vriendin thuis kwam en zag wat haar dochtertje met de foam klei had gemaakt, ben ik de volgende dag direct terug gegaan naar de Hema. Niet veel later had ik het dus in huis, tijd om te testen!

Een apart goedje

Goed, toen ik de bakjes opende vonden we het nogal een apart goedje. Het is stevig, een beetje plakkerig en bevat dus allemaal kleine bolletjes die mij een beetje aan piepschuim doen denken. De geur is prima en eenmaal in je handen voelt de klei ook wel prettig aan.

De mogelijkheden met foam klei zijn divers. Zo kun je er mee kleien zoals je met gewone klei zou doen. Maar je kunt het ook gebruiken om een tekening mee in te kleuren. De klei plakt aan het papier en wordt hard.

Wij besloten zelf om de mooiste vondsten van de kinderen (lees: takjes en stenen) om te toveren tot felgekleurde kunstwerken. Dit ging eigenlijk prima. De klei plakt vast en je kan er gemakkelijk iets mee bekleden.

hema foam klei getest review gespot kleuter peuter knutselen

Meer voor kleuters

De foam klei is grappig als aanvulling op de knutselcollectie en leuk voor kleuters. Mijn peuter meisje van 3 vond het wel leuk maar speelt uiteindelijk toch liever met gewone klei.

Foam klei is onder andere te koop bij Hema in verschillende uitvoeringen en kleuren.

 

HEMA foam klei
  • Mijn oordeel
    7
The Good

Leuke felle kleuren

Origineel en weer eens wat anders

Veel mogelijheden

The Bad

Leuk voor een keertje, niet om oneindig mee te spelen

Vergt een beetje oefening

710
Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen