Getting to know: Lisa – winterspecial

Je leest regelmatig onze verhalen. Maar misschien wil je ook wel wat meer weten over ons. Daarom maken wij af en toe een ‘Getting to know’. Dit keer de winterspecial van Lisa!

Sinterklaas, kerst of oud & nieuw?

Kerst, hoewel ik ook heel gek ben op het Sinterklaasfeest. Sinterklaas werd vroeger bij ons thuis altijd uitbundig gevierd. Toen ik wat ouder werd maakten we suprises voor elkaar met een leuk gedicht erbij. En er waren altijd een heleboel cadeau’s. Nu vieren we het twee keer uitbundig namelijk bij mijn eigen familie én bij mijn schoonfamilie. Voor de kinderen is het (zeker op deze leeftijd) écht het feest van het jaar.

Kerst heeft echter iets magisch voor mij en komt daarom beslist op 1. Ik denk dat ik een jaar of 7-8 was toen ik bepaalde kerstliedjes al vóór kerst non stop op repeat begon te draaien. Mijn moeder werd er gek van. Nog steeds kun je kerstliedjes in mijn huis verwachten vanaf het moment dat het kouder wordt buiten. En dat is soms al in september 😉 De kerstboom wordt ook direct na Sinterklaas in huis gehaald en mijn vriend en ik kunnen uren bezig zijn met het kiezen van de perfecte boom.

Ik ben katholiek opgevoed en toen ik kleiner was gingen we regelmatig naar de kerk. Nu gaan we nog steeds mét de kinderen op kerstavond naar de kerk. Het hoort er voor mij echt bij en een kerst zonder kerkbezoek is voor mij niet compleet. Ik lees mijn oudste ook graag het kerstverhaal voor en er staat altijd een kerststal onder de boom. Ik heb altijd geleerd dat kerst niet gaat over het krijgen van cadeau’s. Voor mij gaat het ook juist om bezinning, wat je voor een ander kunt doen en wat je een ander kunt geven.

img_0196

Met wie en waar vier je de feestdagen?

Sinterklaas vieren we dus twee keer. Met mijn familie is dat eigenlijk altijd in het huis waar ik ben opgegroeid. Met mijn schoonfamilie rouleren we een beetje bij wie het thuis is.

Kerstavond vier ik altijd bij mijn ouders, we gaan dus naar de kerk en eten daarna samen kerststol en andere lekkere dingen. De eerste en tweede kerstdag is altijd een gepuzzel maar meestal komen we er wel uit en kunnen we alle familieleden even zien. Voor mij is dat ook heel belangrijk. De gezelligheid met kerst, een uitgebreid diner, ik vind het heel fijn om dat te doen met de mensen van wie je houdt.

Favoriete kerstliedje?

Dat is héél moeilijk… Vroeger was het absoluut ‘Lonely this christmas’ van Mud. Maar inmiddels is de liefde een beetje geslonken. Misschien omdat ik hem écht te vaak heb gehoord. Ik hou van ouderwetse kerstmuziek. Mijn kerst cd van Frank Sinatra draai ik bijvoorbeeld grijs. Zijn versie van ‘Have yourself a merry little christmas’ is voor mij het mooiste. Maar ik kan ook genieten van Mariah Carey hoor, en zelfs van Britney Spears ;-). De vertolking van Silent Night door Miley Cyrus (afgelopen jaar in de kerstfilm A Very Murray Christmas) heb ik dit jaar al veelvuldig geluisterd!

Heb je een vaste traditie tijdens de feestdagen?

Ja! heel veel eigenlijk en een aantal heb ik hierboven al genoemd. Om even wat op te sommen: lootjes trekken voor Sinterklaas, pepernoten bakken, een spel/quiz op pakjesavond, kerstavond naar de kerk, mooie kleding aan, samen met mijn vader een kerstdiner bereiden, de kerstboom aftuigen op 6 januari (drie koningen), oliebollen en appelbeignets bakken met oud & nieuw. En ga zo maar door. Ik hou wel van tradities 😉

Welke kleuren in de kerstboom? Sinds vorig jaar is het wit, rood en goud.
Wat staat er dit jaar op je sinterklaaslijstje? Veel verzorgingsproducten. Voor onder de douche en in bad 🙂
Wat draag je dit jaar met kerst? In ieder geval een jurkje, welke dat weet ik nog niet maar ik heb stiekem wel iets besteld 😉
Oliebollen of appelbeignets? Appelbeignets!

img_6679

 

 

 

 

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen