Getting to know: Mirjam – zomerspecial

Vandaag deel twee van onze zomer editie van ‘Getting to know’. De zomerfavorieten van Mirjam. 

Mijn favoriete uitje deze zomer:

Dat kan overal zijn. Samen met Oscar (bijna twee) en Hugo (6 maanden) ontdek ik de wereld opnieuw. Een speeltuintje om de hoek is daardoor ineens net zo spannend als een verre reis. Vliegtuigen, treinen, de kinderboerderij en een miertje op ons balkon zijn daardoor plotseling Grootste Avonturen waar wij ons in kunnen verliezen. En ja, dat betekent dat we soms niet verder komen dan de Albert Heijn 100 meter van ons huis. Maar het is wel genieten.

Mijn beste inpaktip:

De draagzak! Allebei onze jongens kunnen erin. Dus wisselen we de kinderwagen en lekker bij papa of mama zitten gemakkelijk af. Zo is reizen met twee van die kleintjes veel gemakkelijker dan je denkt. Ik zou ook zeggen: “zo min mogelijk”. Ik wordt zelf in ieder geval ontzettend chagrijnig van een enorme hoeveelheid tassen, dus ik beperk me tot ‘the bare minimum’: luiers, 1 setje extra kleding (per kind), billendoekjes zijn bij mij doekjes voor alles (doet niet iedereen dat? Waarschijnlijk niet…) en 2  hydrofieldoeken die dienst doen als zonnescherm, dekentje en… verzin het maar.

Hier vind je ons deze zomer:

In Nederland! Oscar wordt al enthousiast van een treinritje naar een andere stad en daar doe ik graag aan mee. We zijn ook veel op het strand van Scheveningen op de rustigere plekjes te vinden en lekker in de schaduw van een boom in het park is ook heerlijk. Papa is lekker vrij, dus we genieten volop van gedragen worden, vliegtuigen bekijken en ijsjes eten. Soms wel drie per dag (!)

Mijn favorieten

Ijs: Dankzij mijn broer hebben wij hier de Mini Fruitiez ontdekt. Het perfecte formaat voor mijn mini man (en voor mij).

Zomerfruit: Aardbeien en watermeloen. Vooral de watermeloen is niet aan te slepen.

Zomerliedje: Oscar en ik hebben net een vreselijke 195-keer-luisteren-en-kijken-naar-het-Vliegerlied-periode achter de rug. Nu draaien we vaak de plaat van Nina Simone, en “My baby just cares for me” is ons favoriete dansnummer.

Zomerdrankje: zelfgemaakte ijsthee en heel soms een Vedett extra white. Oja, en een klein koffietje als ik echt niet meer kan met al die doorkomende tandjes…

Mirjam

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

1 Comment
  1. Dag Stephan!

    Gelukkig een medestander wat betreft de doekjes. Ze zijn zó handig..! ?
    Ben heel dol op mijn baby Björn, maar hoor altijd zulke goede verhalen over de Tula, dat ik die ook wel eens een keertje uit wil proberen. Weet trouwens niet of het me gaat lukken om de jongens tot 3,5 jaar te dragen. ? Wat vliegt de tijd toch…

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen