Goedkoopje: Creall Do & Dry

Kleien is van veel peuters en kleuters een favoriete bezigheid. Lekker met je handjes pletten, kneden en scheuren is goed voor de fijne motoriek en natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Ze genieten van de structuur, het gevoel van de klei in hun handen en ze kunnen er een heel lange tijd zoet mee zijn.

Afwisselen met boetseerklei

Mijn kinderen spelen vaak met klei en soms vind ik het leuk om de “gewone” speelklei af te wisselen met boetseerklei die opdroogt. Met die boetseerklei kun je dus mooie blijvende kunstwerkjes maken die je eventueel nog kunt verven naderhand. Onlangs liep ik in de Action tegen de boetseerklei van Creall aan. Een goedkope optie als je eens kennis wilt maken met boetseerklei. Voor € 1,35 koop je 500 gram klei wat zeker genoeg is voor twee kindjes om mee te spelen.

creall klei boetseerklei action goedkoopje koopje goedkoop actie speelklei peuter kleuter zoetkindje blog tip

De boetseerklei van Creall is heel zacht en daardoor goed te gebruiken voor zowel peuters als kleuters. Hij is iets plakkeriger dan je misschien gewend bent van klei maar dat doet niets af aan het speelplezier. Mijn kinderen konden er met gemak ruim een half uur mee knutselen!

Heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder een aantal creatieve ideeën die je samen kunt maken van boetseerklei!

  • Een schaaltje of pennenbakje
  • Een amulet of hangertje (een gaatje erdoor maken voordat de klei hard wordt)
  • Een poppetje of diertje
  • Een hand of voetafdrukje
  • Nep-eten bijvoorbeeld een donut of taartje
  • Een vogelhuisje
  • Een naambordje

creall klei boetseerklei action goedkoopje koopje goedkoop actie speelklei peuter kleuter zoetkindje blog tip

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen