Herfstvakantie! Wat zullen we eens gaan doen…

Eindelijk! Herfstvakantie! Dat betekent even heerlijk de tijd om bij te komen. Maar… Wat gaan we eigenlijk doen…?

Binnen blijven

Natuurlijk kun je lekker binnen herfstknutselen, samen de keuken in duiken of klei maken. Maar er zijn ook heel veel leuke uitjes te bedenken, dus trek er lekker op uit!

Het spoorwegmuseum

Is jouw zoon of dochter net als die van mij helemaal gek van treintjes? Dan is het écht leuk om eens naar het spoorwegmuseum te gaan. En omdat het herfstvakantie is, staat het museum helemaal in het teken van Chuggington, een televisieserie over drie treinen. Er is super veel te zien en te spelen. Kijk even op de site voor het programma. Ga je buiten de herfstvakantie, dan kun je met de trein naar het museum (dubbele pret) maar tijdens de herfstvakantie moet je gewoon met de auto of de bus…

herfstvakantie

T-rex in town bij Naturalis

Bij Naturalis in Leiden kun je op visite bij Trix, een tyrannosaurus rex. Echt een leuk uitje en er is ook voldoende te doen voor de kinderen. Voor kindjes onder de vier misschien wel wat eng, maar oudere dino fans kunnen hun hart op halen. De rest van het museum wordt verbouwd, dus helaas kun je echt alleen Trix bekijken. Let er ook op dat je van te voren kaartjes online besteld, want het is zo populair dat je een tijd krijgt om naar binnen te gaan.

naturalis herfstvakantie

Het Nijntje museum

Nijntje is hier één van de lievelingsboekjes, en daarom is het hartstikke leuk om eens ‘echt’ de wereld van Nijntje in te stappen. In de herfstvakantie wordt de dansworkshop nijntje danst georganiseerd. De workshop is speciaal voor peuters en kleuters. De kindjes worden eerst voorgelezen uit een Nijntje boekje en daarna doet een echte dansjuf een dansje met de kinderen. let op! Je moet wel vooraf boeken, er zijn maar 60 tickets per voorstelling. Vooraf boeken is noodzakelijk. Per voorstelling zijn 60 tickets beschikbaar.

herfstvakantie nijntje museum

Buurman en Buurman in het oude Luxor theater

Maak er meteen een lekker dagje Rotterdam van. In de stad is altijd wel wat te zien en na een wandelingetje door Rotterdam lekker opwarmen in het oude Luxor met Buurman en Buurman. Hoe leuk is dat?

herfstvakantie

Kinderconcerten in het concertgebouw in Amsterdam

Samen naar muziek luisteren daar houden we van! De kinderconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam zijn dan heel erg leuk om samen heen te gaan. In de herfstvakantie is er onder andere een Kleutersinfonietta. Dagje Amsterdam en weg dromen bij mooie muziek. Wat willen we nog meer?

Lekker naar buiten

Nou zijn dit natuurlijk allemaal dingen die geld kosten en waarmee je zeker wel de hele dag zoet bent. Maar ga ook gewoon lekker in oude kleren naar een bos of park om de hoek. Lekker vies worden en in de plassen stampen is ook errrrug leuk. Of waai lekker uit op het strand en warm op in een strandtentje. Zeker voor kindjes zo jong als die van mij, is het eigenlijk vooral leuk om eens even lekker uitgebreid met papa en mama te kunnen spelen en alle aandacht te hebben.

Wat gaan jullie doen in de herfstvakantie? Ben benieuwd!

 

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen