Herinneringen: wat bewaar jij voor later?

Ik wil graag voor allebei mijn jongetjes leuke herinneringen voor later bewaren. Zo moet ik nog een foto album maken van mijn Oudste’s eerste jaar, zijn boekje bijwerken waarin ik al schrijf sinds de zwangerschap (toen nog wel heel regelmatig, dat waren nog eens tijden), geboorte foto album voor Jongste, bevallingsverhaal opschrijven voor de Jongste, zijn maandboekje bijhouden, foto’s van afgelopen maand uploaden in the cloud voor opa en oma.

herinneringen: bewaren of weggooien?

Hierna komt nog een hele lijst met andere dingetjes die ik nog wil doen, maar zo heb je een beetje een indruk van de top tien, zeg maar. Verder zit ik ook met het volgende: wat ga ik eigenlijk precies voor ze bewaren voor later? Ik heb al de zwangerschapstesten en afgevallen stukjes navelstreng in een doosje in een geheim laatje, maar doe ik ze daar echt een plezier mee..? Volgens mijn vriend doe ik met die “vieze dingen” niemand een plezier. Maar wat is dan wél “leuk voor later”?

herinneringen

Tips?

Ik heb even wat gegoogeld en afgekeken wat andere moeders doen en ik heb wel wat leuke tips ontdekt.

  • Een e-mail adres voor je kinderen aanmaken en daar dan leuke anekdotes en foto’s naar toe mailen. Op de 18e verjaardag krijgen ze dan een volle inbox en een wachtwoord. Maar gaan jongens van 18 dat lezen..?! en hoe zorg je voor structuur in zo’n inbox..?
  • Een grote doos met bijvoorbeeld het favoriete dekentje, eerste pakje en leukste speelgoedje, eerste schoentjes, etc. wederom met aantekeningen, anders ben ik bang dat mijn jongens geen idee hebben wat ze met een oud baby dekentje moeten.
  • Dag/week/maandboekje dat ik bijhoudt over hun ontwikkeling, grappige uitspraken etc.

Tot nu toe doe ik zelf het volgende:

  • Ik maak elke maand een album aan in de cloud en nodig dan alle opa’s en oma’s uit. Handig voor mij voor het foto album en leuk voor de opa’s en de oma’s
  • Het ouderwetse foto album. Zeker van het eerste jaar, met verhaaltjes en maandfoto’s vind ik een must. Bestel ik via de Hema.
  • De eerste rompertjes wil ik graag inlijsten.
  • Geboortekaartjes worden ook ingelijst en opgehangen (want herinneringen mogen gezien en gekoesterd worden, toch?)
  • en ik hou natuurlijk ook de consultatiebureau boekjes bij.

Ideeën teveel dus. En nu ik het zo zie staan, vraag ik me af. Wil ik teveel…? Hoe doen andere moeders het? Hebben jullie leuke ideeën? Ik hoor ze graag! Dan ga ik nu proberen te slapen voor de volgende voeding…

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen