Hoe krijg je die hoestdrank erin…?

Poehee… Dat griep seizoen hakt erin. Mijn kleintjes zijn veel verkouden of zelfs echt ziek helaas is er als mama of papa niet heel veel dat je kunt doen. Virussen krijg je nu eenmaal en die gaan vanzelf weer over. Toch grijp ik in echt wanhopige tijden graag naar een hoestdrankje. Maar… hoe krijg je dat naar binnen bij een peuter?

hoestdrank

Mijn peuter is denk ik niet echt een uitzondering. Hij eet eigenlijk alles, behalve de dingen waarvan ik graag wil dat hij ze eet. Drankjes en pilletjes zijn al helemaal niet te doen. Hoe het me is gelukt om afgelopen week toch wat hoestdrank naar binnen te gieten? Ik probeerde wat dingen uit…

  1. Verstoppen. Een paar druppeltjes hoestdrank en een paar druppeltjes limonade. Of een pilletje onder een laagje hagelslag. helaas; 1-0 voor mijn jongetje: hij had het me zien doen en wilde zeker geen limonade of hagelslag. Zucht.
  2. De verrassingsaanval. Ik besloop mijn nietsvermoedende, koortsige peuter terijl hij Sesamstraat keek. Snel duwde ik de lepel naar zijn mond. Verstoord keek hij naar de lepel en… sloeg keihard de lepel uit mijn handen. Ook nog achter de bank. 2-0…
  3. Afleiden. Ik pakte grof geschut erbij: de Ipad. Misschien werkt het voor andere kinderen en vooral voor andere ouders, maar die van mij griste de Ipad van tafel en racete naar zijn kamer toen hij mij aan zag komen met lepeltje… Weer mislukt. Ik hoop niet dat iemand de score bijhoudt.
  4. Geduld. Kort verhaal. Dat lukte dus niet echt.
  5. Enthousiasme. Als er iets is dat mijn peutertje leuk vindt, zijn het liedjes en een enthousiaste mama. Dus…. Ik pakte de lepel, deed er de druppels op en ging tegenover mijn jongetje aan tafel zitten. Ik begon een liedje te zingen. ondertussen begon ik steeds wilder op tafel te slaan in de maat van ‘Altijd is kortjakje ziek’. Vrolijk lachend deed hij mee. Ik pakte de lepel en begon enthousiast zingend naar zijn mondje te bewegen. de eerste keer schudde hij zijn hoofd. Ik trok een gek gezicht. Hij lachte en… Hapte! Hij nam gewoon zijn hoestdrankje!!! Success!!! Een kleine stap voor de mensheid, een GROTE stap voor mama!

Vanaf dat moment (het is gelukkig ook geen vies drankje), wil hij het wel. Heb ik toch het gevoel dat ik hem een beetje help beter te worden. Tot de volgende nare hoest natuurlijk…

Ren jij ook weleens met een lepeltje achter je peuter aan door het huis? Hoe zorg jij dat de medicijnen erin gaan?
Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen