Ik bak er misschien wel niks van…

Vraag jij je weleens af wat je eigenlijk aan het doen bent? Ik wel. Heel vaak. Ik kan nachten wakker liggen en piekeren over de vraag of ik alles wel goed doe, of ik niet iets mis, of ik later geen spijt krijg. Of ik wel op de goede plek woon, mijn kinderen wel gelukkig zijn… Wat mij helpt is om dan iets rustgevends te doen. En wat is er nou rustgevender dan bakken?

Daarom bij deze één van mijn lievelingsbaksels: madeleines. Troostrijk, lekker en therapeutisch. En mijn kleine volgelingen vinden ze ook heerlijk!

Madeleines

  • Ingrediënten (voor 24 stuks)
  • 125 gram boter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 grote eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1,5 tl vanille extract
  • snufje zout

Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel waarvan het volume 3 keer is toegenomen, je bent zeker wel 5 minuten aan het mixen hiervoor (dit is dus het therapeutische gedeelte). Spatel de bloem en gesmolten boter in delen door het mengsel. Voeg als laatst het vanille extract en het snufje zout toe.

Zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.

Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Schep het beslag in de vormpjes. Met 2 theelepels werkte het voor mij erg prettig.

Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 graden gaar en goudbruin.

Regels: de madeleines moeten een mooi buikje hebben. bak ze niet te lang, dan worden ze droog.

 

ps: Mocht je je zorgen maken: ik bak nooit middenin de nacht.

pps: dan lees ik gewoon gossipblogs over celebrities in bed…

 

Wat doe jij om niet te piekeren? Of pieker je nooit? Laat een berichtje voor me achter in de comments.

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen