‘Is het een tweeling?’ opmerkingen en ongevraagde adviezen

Als ik van mijn huis naar de Albert Heijn loop dan kom ik onderweg altijd wel een oudere dame of heer tegen. En op de één of andere manier lokken kinderen reacties uit bij oudere mensen. Vaak zijn dit leuke opmerkingen en soms maken we even een praatje. ‘Wat een schatjes!’ ‘Is dat jouw zusje?’ en ‘Gaan jullie lekker met mama op stap?’ Zijn veel gehoorde opmerkingen. Dat is natuurlijk hartstikke lief. Maar helaas zit er soms ook wat ongevraagd advies en ongewenste opmerkingen tussen..

Het begint eigenlijk al bij de zwangerschap. Dikke buiken moedigen aan tot een praatje. ‘Weet je zeker dat het er ééntje is?’ Zucht… Of als je nog drie maanden moet en iedereen zegt ‘Nou, jij bent er zeker bijna!’ Dan vind je dat echt niet zo heel grappig. En vreemde mensen die aan je buik zitten? Hallo! Het is nog steeds mijn buik hoor, geen publiekelijk domein..

Hij heeft honger!

Ook toen de kinderen nog kleiner waren was het vaak raak. Als ik snel naar huis liep met een huilende baby – want die moest gevoed worden – zeiden mensen vaak doodleuk ‘Ik denk dat hij honger heeft!’ of ‘Je moet hem eten geven..’ Dan moest ik me inhouden om niet te zeggen, ‘Goh, zou je denken?’

Mensen stopte om de haverklap om een blik in de wagen te werpen. ‘Is het een jongen of een meisje?’ ‘Als ze slapen dan zijn ze het liefste hè’ ‘Je moet ze overdag niet laten slapen hoor..’ Ik heb het allemaal gehoord. Toen ik op een zonnige dag een doek over de kap van de wagen had gehangen voor wat schaduw, kwam er een man op de wagen af lopen. Zonder iets te zeggen of vragen tilde hij de doek op en bekeek even wat er in de wagen lag. En nog voor ik iets kon zeggen draaide hij zich om en wandelde hij weer weg. Ik geloof dat ik hem met open mond heb nagestaard.

oud persoon

Is het een tweeling?

Mijn kinderen schelen bijna 2,5 jaar. Maar omdat ik veel wandel en dat niet zag zitten met een peuter die zelf moest lopen kochten we bij de geboorte van mijn dochter een duowagen. De ABC zoom, wat overigens een enorme aanrader is.

Ik liep graag met de wagen en die wagen lokte zo mogelijk nog meer reacties uit. Ik weet niet hoe vaak ik heb gehoord: ‘Dat hadden ze niet hoor in onze tijd’ en ‘Dat is handig zeg, ik wou dat ik die vroeger had gehad!’

Hoewel ik die opmerkingen na 100 keer wel irritant vond was er één opmerking die mij echt verbaasde. Nog even ter verduidelijking. Mijn kinderen schelen 2,5 jaar! Dat kun je niet op de dag af inschatten natuurlijk, maar om nou te vragen of het een tweeling is? Het gebeurde echt! Nu kan ik er wel om lachen maar op die momenten kon ik alleen maar uitbrengen ‘Nee mevrouw, ze zijn geen tweeling..’

wat

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen