Je baby badderen en zorgen voor het tere huidje

Wanneer je net (voor het eerst) moeder bent geworden ben je nog zoekende naar de manier waarop je het beste voor jouw kindje kunt zorgen. Je leert elkaar nog kennen, bent onzeker en erop gebrand om alles “goed” te doen.

Één van die spannende momenten vlak na de geboorte is het eerste badje. Met hulp van de kraamzorg doe je dat kleine glibberige lijfje in bad. Een mooi en dierbaar moment. Waarschijnlijk heeft de kraamverzorgster je bepaalde dingen uitgelegd over het badje. Voornamelijk wat de juiste temperatuur van het water is, hoe je de baby vast moet houden en hoe je hem of haar een beetje kunt wassen. Maar heeft ze ook uitgelegd hoe je het beste voor het zachte babyhuidje kunt zorgen?

Hoe vaak in bad

Sommige moeders kiezen ervoor om hun baby iedere dag in bad te doen. Misschien op advies of misschien gewoon omdat ze zelf ook iedere dag douchen. Het is natuurlijk ook best een logische gedachte. Je wilt je baby vertroetelen, je wilt dat hij of zij goed verzorgd wordt, schoon is en lekker ruikt.

aanleggen geboorte bevalling direct baby borstvoeding voeden zoetkindje

Een babyhuidje is echter anders dan de huid van een volwassene. De huid van een baby is dunner, kwetsbaarder en sneller geïrriteerd. Om die reden moet je met een babyhuid ook voorzichtiger omgaan.

Iedere dag in bad gaan is voor een baby eigenlijk niet nodig. Water droogt de huid uit en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Het is daarom voldoende om je baby maximaal 3 keer per week in bad te doen. Een vochtige huid heeft bovendien een grotere doorlaatbaarheid, doordat de bovenste cellagen water opnemen. Zij zwellen op en komen losser van elkaar te zitten. De huid kan hierdoor dus makkelijk beschadigd raken. Voor baby’s is daarom een kort bad voldoende. Een duur van 5 minuten is eigenlijk het beste.

 Wat doe je in bad

Naast dat je een baby niet te vaak en te lang in bad moet doen is er nog iets belangrijks waar je rekening mee kan houden. En dat is het verzorgingsproduct dat je gebruikt bij het badderen.

De schappen in de winkel staan er vol mee: zeepjes, shampoo’s, olie’s en noem maar op. Maar wat is nu het beste voor jouw kindje?

Mede omdat de babyhuid zo kwetsbaar is kun je het beste een product kiezen zonder of met zo min mogelijk schadelijke stoffen. Denk hierbij aan parabenen, parfum. chemische conserveringsmiddelen, en SLS. Daarnaast kan je voor een baby het beste kiezen voor een badolie, omdat dit de huid het minste zal uitdrogen en dat is natuurlijk wel zo fijn! Om je wat zoekwerk te besparen hebben we hieronder drie producten genoemd die (voor het grootste deel) natuurlijk zijn en heel mild zijn voor de zachte babyhuid! Deze producten vallen bij ons erg goed in de smaak en zijn zeker het proberen waard 🙂

Naïf milde badolie

Petit & Jolie baby badolie

Weleda cremebad

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen