Kinderboekenweek: de leukste boeken voor kleuters

Het is kinderboekenweek en dat is altijd een goed moment om weer even stil te staan bij het (voor)lezen van kinderboeken. Nu mijn oudste op school zit ben ik er wat actiever mee bezig. Er wordt daar namelijk ook ieder jaar aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Ze gaan in op het thema (dit jaar: oma’s en opa’s: voor altijd jong), oma mag komen voorlezen én ze brengen een bezoekje aan de bibliotheek.

Voor mij is het vooral een leuk moment om weer eens om me heen te kijken. We hebben een best uitgebreide boekenplank met kinderboeken maar toch vind ik het soms lastig om (prenten)boeken te vinden die ik leuk vind én die goed bij zijn leeftijd passen. Ik ging dus even op onderzoek uit en stelde een lijstje op met de leukste boeken voor kleuters!

kinderboekenweek boeken kleuters voorlezen prentenboeken prentenboek boek lezen voor te lezen school verhalen zoetkindje

  • Verhalen van de boze heks (of andere boeken uit de serie): één van mijn persoonlijke favorieten
  • Samen zijn we beresterk: bundel van 5 leuke dierenverhalen van dezelfde schrijver als ‘de mooiste vis van de zee’.
  • Het grote boek van beer en egel: een bundel van verhalen over beer en egel, leuke verhalen met mooie tekeningen!
  • Elmer en de overstroming (of andere Elmer boeken): Elmer is altijd leuk om voor te lezen en de prenten zijn zo leuk en kleurrijk!
  • Pluk van de petteflet of pluk redt de dieren: Daar schreef ik al eerder over, het is een klassieker en niet voor niks 🙂
  • Verhalen van koning bobbel: korte verhalen die altijd een lach op je gezicht brengen!
  • Het grote voorleesboek: is verkrijgbaar voor verschillende leeftijden en bevat allemaal verschillende verhalen van verschillende schrijvers. Erg leuk!
  • Knofje: wie kent haar niet? Nog steeds een feest om voor te lezen!
  • Pinkeltje: meer voor wat oudere kleuters maar de verhalen van het kleine mannetje blijven spannend!

Heb jij nog leuke boekentips voor kleuters? Ik hoor ze graag!

koning bobbel boek eview blog mama mamma moeder kinderen kind kids lezen voorlezen tips

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen