Knutselidee: Silhouette portret

Het is alweer een tijd geleden dat ik dit knutselwerkje met mijn kinderen heb gedaan. Op mijn moeders slaapkamer heeft heel lang een uitgeknipt silhouette van mij gehangen. Ik vond dit altijd al zo leuk dat ik nu graag zelf iets vergelijkbaars wilde maken. Na wat surfen op internet en Pinterest kwam ik dit DIY projectje tegen.

En… ze hangen nu ook bij ons in de slaapkamer 🙂

Hoe maak je het?

Stap 1: Maak een foto van het profiel van je kindjes gezicht. (Dit is het moeilijkste van het hele knutstelproject) Doe dit tegen een witte muur zodat het straks een duidelijk contrast is.

Stap 2: Bewerk de foto’s eventueel op de computer, verhoog het contrast zodat de lijnen van het profiel duidelijker worden.

Stap 3: Print de foto’s uit op het gewenste formaat. Makkelijkste is waarschijnlijk A4, maar groter of kleiner kan natuurlijk ook!

Stap 4: Knip heel voorzichtig het profiel (gezicht) uit het blad. Neem daarbij ook losse plukjes haar en dergelijke mee. Dit staat juist extra leuk straks!

Stap 5: Leg het uitgeknipte profiel op een canvas. Druk de randjes goed aan en tamponneer met een kwast over de rand van de uitgeknipte foto. Zo worden de lijnen van het silhouette zichtbaar op het canvas. Als je kindje oud genoeg is kan hij of zij dit misschien wel zelf!

Stap 6: Als je het hele profiel hebt getamponneerd kun je vervolgens de rest van de canvas afmaken. Ook een leuk klusje voor de kids 🙂

En… Klaar! Zo simpel is het.

Knutselidee diy silhouette portret kids kinderen knutselen profiel

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen