Natuurlijk sterk tegen verkoudheid

Is jouw kind al verkouden? Die kans zit er namelijk dik in. Nu het najaar zich officieel aandient zie je overal moeders achter hun kind aanrennen met zakdoekjes. Zelf moeten wij er helaas ook aan geloven. Vooral mijn dochter is bij het minste of geringste verkouden. Zodoende dat ik ieder natuurlijk middeltje tegen verkoudheid wel heb geprobeerd en daar heb ik een paar persoonlijke favorieten aan over gehouden.

verkouden verkoudheid kinderen kruiden natuurlijk homeopathie baby peuter kleuter

Ui

Uien zijn wat mij betreft één van de beste tips. Een grof gesneden ui op een bordje bij het bed helpt om de neus vrij te houden. Simpel en enorm doeltreffend.

Vitamine C

Extra vitamine C kan goed van pas komen bij het verhelpen van een verkoudheid. Misschien denk je nu direct aan een sinaasappel of een supplement, maar denk ook eens aan een kop rozenbottelthee of braamthee!

Kruiden

Er zijn veel kruiden die goed zijn tegen verkoudheid en die helpen de weerstand te verhogen. Het makkelijkste is om van deze kruiden een (sterke) kruidenthee te zetten. Kruiden die je zoal kunt gebruiken zijn:

  • Kamille: een fijn kruid tegen allerlei kinderziektes en gemakkelijk als thee te verkrijgen.
  • Echinacea (zonnehoed): een van de bekendste kruiden voor het verhogen van de weerstand. Een krachtige plant :).
  • Vlier: sterk tegen griep en goed voor de weerstand.

Natuurlijk zijn er nog veel meer geneeskrachtige kruiden, kijk ook eens op deze site!

verkouden verkoudheid kinderen kruiden natuurlijk homeopathie baby peuter kleuter
Kamilleplant

Homeopathie

Er zijn ook veel homeopathische middelen die kinderen kunnen helpen om snel van de verkoudheid af te komen. Zo is er Nisykind van VSM (één van mijn persoonlijke favorieten) en Cinuforce (in verschillende vormen, de tabletjes zijn voor ons het fijnste) van A. Vogel. Verder kun je ook verschillende Echinacea producten vinden die helpen om de weerstand te verhogen. De Echinaforce kauwtabletten met extra vitamine C, ook van Vogel, heb ik altijd in huis.

Stomen

Last but not least: Stomen! Stomen is met kleine kinderen vaak lastig. Maar in een warm badje helpt ook al. Als je kind iets ouder is kun je wel voorzichtig stomen boven een bak warm water met een doek over het hoofd. Als je kind oud genoeg is kun je aan het water ook stoomdruppels toevoegen. Bijvoorbeeld de stoomdruppels van Cinuforce.

verkouden verkoudheid kinderen kruiden natuurlijk homeopathie baby peuter kleuter

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen