Nieuwe trend: workout & dragen

Je kindje dragen is al eeuwenoud, wij zijn er enorm fan van én het is ook nog een belangrijk onderdeel van natuurlijk ouderschap. Naast alle positieve effecten die het dragen heeft op jou en je kindje is het ook nog eens heel handig. Je hebt je handen vrij en kunt eigenlijk gaan en staan waar je wilt.

Daar zal waarschijnlijk ook het idee zijn ontstaan voor een nieuwe trend die je steeds meer om je heen ziet. Een baby-draag-workout.

Wat is het?

Het idee is heel simpel. Je hebt je kindje in de draagdoek stevig tegen je aan en doet ondertussen een (lichte) workout. Het is leuk voor jou en de baby en bovendien heeft het dragen zelf natuurlijk al heel veel voordelen. Maar buiten dat wordt ook geprobeerd om jouw lichaam (weer) in “shape” te krijgen. Vaak ligt de focus hierbij op de buik- en bekkenbodemspieren.

Op veel plekken worden tegenwoordig lessen op dit gebied aangeboden. Je kunt dan andere moeders ontmoeten en samen onder begeleiding een draag-workout doen. Wat voor een workout het is verschilt wel heel erg. Soms lijkt het op aerobics, een ander doet meer dans en bij de volgende is het meer richting pilates of yoga. Je kunt dus zelf kiezen wat het beste bij jou past.

Hoe heet het?

Een echte eensgezinde naam heb ik er nog niet voor gevonden. Maar je vindt het op google bijvoorbeeld onder draag en dans, baby workout, mama dans, mama en baby yoga en baby carry workout. Even speuren dus en dan kom je er vanzelf achter of dit ook in jouw omgeving te vinden is.  Wil je het liever in je eigen huis doen? Dan hebben we hieronder een paar leuke voorbeeldjes van yogaoefeningen die je kunt doen met je kindje in de draagdoek. Veel plezier! 🙂

dragen workout work out draag dans baby dragen yoga mama dans mama yoga baby kind zoetkindje

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen