Noorse kneuterigheid met Casper en Emma

Netflix is geweldig en al helemaal met kinderen. Én je doet er nog eens leuke ontdekkingen zoals: Casper en Emma. Mijn kinderen – mijn dochter van 3 vooral – vinden deze serie te gek en ik moet stiekem toegeven mamma ook. Soms wordt ik zo moe van al die schreeuwerige, agressieve en felle animatiefilmpjes van tegenwoordig dat Casper en Emma een hele welkome afwisseling zijn.

Casper en Emma zijn als Jip en Janneke

Casper en Emma is oorspronkelijk een Noorse serie en is nagesynchroniseerd in het Nederlands. Het gaat over de twee beste vriendjes die mij een beetje aan Jip en Janneke doen denken. Ze hebben ook allebei een pratend knuffeldier genaamd welpje en mevrouw konijn. De serie is een beetje kneuterig misschien maar wel heel lieflijk, rustig en vrolijk. De afleveringen spelen zich vooral op school en rondom huis af en betreffen meestal een educatief onderwerp.

Liedjes die in je hoofd blijven hangen

Maar wat ik vooral zo leuk vindt aan de serie zijn de liedjes. Het openingsliedje is heel vrolijk en het eindigt altijd met een heel lief slaapliedje. Ook worden er veel afleveringen liedjes gezongen. Wij zingen de liedjes thuis regelmatig!

Casper en Emma is een serie, maar er zijn ook films van gemaakt. Genoeg dus om uren kijkplezier van te hebben!

Benieuwd geworden? Bekijk onderstaande trailer

Casper en Emma
  • Mijn oordeel
    9
The Good

Vrolijk

Educatief

Geschikt voor alle leeftijden

Geweldige liedjes!

The Bad

Voor 5 jarige jongens wordt het na een tijdje wat saai ;-)

910
Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen