Nostalgie op Netflix: even terug in de tijd!

Kinderen en beeldschermen we hebben er al vaker over geschreven, niet in de laatste plaats omdat veel kinderen er tegenwoordig mee vergroeid zijn. Een iPad, smartphone of televisie. Kinderen vinden het allemaal reuze interessant en kunnen er vaak beter mee over weg dan wij zelf. Of nou ja, in ieder geval beter dan onze ouders 😉

En hoewel je de “beeldschermtijd” wil beperken ontkom je er niet aan dat ze af en toe toch even een filmpje kijken of een spelletje op de iPad doen. Een van de nadelen vindt ik de kinderseries van tegenwoordig. Ligt het aan mij of zijn al die kinderseries van nu veel minder “lief” dan die van vroeger? Als mijn 6 jarige weer eens Ninjago of Pac Man aanzet vraag ik me wel eens af waarom Sesamstraat niet meer spannend genoeg is.

Gelukkig kan ik af en toe mijn heil zoeken op Netflix en wat blijkt… Sommige kinderseries blijven gewoon tijdloos! Hier een paar tips voor een gezellig uurtje bankhangen 🙂

Barbapapa

Nog niet zo lang op Netflix maar mijn kinderen zijn al helemaal fan en eerlijk gezegd kijk (én zing) ik ook gewoon stiekem mee. Barbapapa heeft iets magisch en dat is hij nog niet kwijtgeraakt in al die jaren. Sinds 1973 is de serie al te zien op televisie en nu genieten mijn kinderen er dus weer van via Netflix!

Kunnen jullie het liedje nog mee zingen? “Er is een… Barbapapa, Barbamama, Barbabenno, Barbabella, Barbabientje, Barbaborre, Barbabob, Barbabee, Barbalala!”

The Magic Schoolbus

Een stuk minder bekend én minder oud is The Magic Schoolbus. Een leerzame kinderserie uit 1994. Een klas onder leiding van juf Lisa gaat iedere keer op schoolreisje met een magische bus (die in van alles kan veranderen). Tijdens die reisjes leren ze van alles over bijvoorbeeld biologie en de ruimte. Vooral mijn zoontje vindt het mega interessant en ik kan oprecht zeggen dat ik hiervan dingen heb geleerd die ik nooit meer ben vergeten. Een echte aanrader dus!

 

De Smurfen

Minstens zo bekend als Barbapapa zijn de Smurfen. De inmiddels zo bekende blauwe vriendjes begonnen in 1959 als stripfiguren. Al snel volgde er de eerste (korte) filmpjes en in 1981 kwam uiteindelijk de televisieserie die je nu ook op Netflix kunt bekijken. De Smurfen beleven altijd veel avonturen en die kunnen ook best spannend zijn. Iedereen kent Smurfenland en zijn inwoners en er zullen er weinig zijn die het openingsliedje niet mee kunnen zingen. Het is niet mijn persoonlijke favoriet maar het heeft absoluut een grote nostalgische waarde!

Disney

Niets zo nostalgisch als een Disney film toch? Gelukkig weten ze dat bij Netflix ook en kun je regelmatig verschillende topfilms bekijken. Zo vind je momenteel:

  • Jungle Book (1867)
  • Dombo (1941)
  • Belle en het Beest (1991)
  • De Aristokatten (1970)
  • Merlijn de Tovenaar (1963)
  • De Reddertjes (1977)
  • De Reddertjes in Kangaroeland (1990)
  • De Speurneuzen (1986)

Genoeg voor urenlang kijkplezier!

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie favoriete series van vroeger.. Laat je het met weten door een reactie achter te laten?

 

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen