Opruimen..! Ik duik mijn kast in…

Opruimen. Het kan waarschijnlijk echt wel erger. Tenminste, dat hoop ik maar als ik de kledingkasten van mijn zoontjes bekijk. De kasten puilen behoorlijk uit, er zijn nog wat pakjes met nieuwe herfst- en winterkleren onderweg (ik weet het) en te kleine kleertjes “wonen” onderin de kast. Ik kan ook gemakkelijk een half uur nadenken over de juiste outfit. Zo zuinig als ik tegenwoordig zelf ben, zo los kan ik gaan met kleding voor de jongens. Maarja, hebben die mannen al die kleding wel nodig? Ik vind het ook eigenlijk helemaal niet fijn meer, al die chaos.

opruimen minimalisme

Verspilling

dit kan zo niet langer. Ik heb duidelijk een systeem nodig om deze kasten een beetje overzichtelijk te krijgen. Sowieso probeer ik (naast mijn berg luiers, sorry wereld) wel een beetje te letten op het milieu en ik vind het zonde om teveel kleding te kopen, of soms zelfs kleding nieuw, achterin de kast tegen te komen.

Aanpak

Het is herfstvakantie en Paps neemt de jongens even mee, dus ik heb tijd om eens lekker op te ruimen. Maar ehhh…. waar begin ik? Het is het handigste om van te voren een aanpak te verzinnen, lijkt me. Via Google (mijn beste vriend) kwam ik op deze super leuke en vooral nuttige blog uit: Moeders Minimalisme. Het lijkt wel of de dame achter deze site tegen mij praat. Ik moet duidelijk nog heel wat leren, maar het is mogelijk met behulp van deze handige lijst om wat orde in de chaos te scheppen. Joehoe!

Hoe het werkt

Ik vind vooral dit een handig artikel voor de kledingkasten en de wintergarderobe, maar op Moeders Minimalisme staan nog veel meer tips om je huis, eigen garderobe en consumptiegedrag te minimaliseren. Ik concentreer me eerst even op de kast… Het werkt eigenlijk heel simpel. Precies zoals je de luiertas of je koffer inpakt, maar dan voor de kledingkast. Ter ondersteuning is er ook een standaardlijst die je zelf kunt personaliseren en in de kast kan plakken als steuntje in de rug. De lijst gaat uit van één keer per week wassen. Je maakt kledingsetjes (5-10 per kind). Een setje bestaat uit ondergoed, een broek/rok en een shirt of trui. Het hangt natuurlijk af van de leeftijd van je kindje en of het een jongen of een meisje is (ik ben met mijn twee mannen best jaloers op handige jurkjes). De hele lijst kun je hier vinden en downloaden op de blog.

Voor mij was dit echt een eyeopener. Ik heb inmiddels de kasten helemaal gereorganiseerd met als basis deze lijst. Ik heb natuurlijk nog wel wat extra kleertjes achter de hand, zodat ik makkelijk wat dingen aan kan passen als ik meer van iets nodig heb. Maar ik heb wel de bestellingen die nog onderweg waren gecanceld. Scheelt ook weer in de portemonnee. Gaan we lekker iets leuks van doen. Mama trakteert. 😉

Heb jij ook een gat in je hand als het op kinderkleding aankomt? Hoe organiseer jij je kasten? Ben benieuwd!

 

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen