Originele kinderfeestjes thuis: 3 thema’s

Over precies twee maanden wordt mijn kleine man alweer 6 jaar. Met alle feestdagen die de komende twee maanden de agenda zullen beheersen probeer ik om extra op tijd te starten met nadenken over zijn feestje.

Vorig jaar kwamen we samen op het idee voor een dinofeestje. Maar omdat hij dit jaar nog geen hele specifieke ideeën of wensen heeft besloot ik om wat opties te bedenken zowel thuis al ergens anders waaruit hij iets kan kiezen. Zelf vind ik het geweldig om feestjes te organiseren dus heb ik in ieder geval alvast drie hele leuke kinderfeestjes (mét thema) verzonnen voor thuis!

Oer feestje

Dit idee heb ik eigenlijk niet zelf verzonnen, mijn ouders organiseerde namelijk een te gek oerfeestje voor mij als kind. Alle kinderen die kwamen waren dol enthousiast en nog steeds denk ik er met veel plezier aan terug. Dus wie weet kan ik het thema nog eens herhalen 🙂

Wat doen?

  • Alle kinderen kregen wilde haren en werden met vegen geschminkt. Van nep bont had mijn moeder voor ieder kind een echt oergewaad gemaakt. We waren direct terug in de tijd.
  • Huttenbouwen! We gingen met z’n allen naar het bos en mochten in groepjes een echte hut bouwen van alles wat we konden vinden. Mijn ouders en tante hielpen natuurlijk een handje mee.
  • Van zelfhardende klei en een leren koordje mochten we allemaal een eigen amulet maken. Leuk om als aandenken te bewaren.

Reptielen feestje

Mijn zoontje is helemaal gek van dieren en vooral ook van reptielen. Hoewel ik er zelf niet zo weg van ben was ik wel enthousiast over het idee dat ik van een vriendin kreeg. Ze vertelde me over een kennis die thuis een reptielenfeestje had gehouden.

Wat doen?

  • Je kan iemand langs laten komen met échte reptielen! Als je even Google raadpleegt is het waarschijnlijk ook bij jou in de buurt te vinden. Degene die komt vertelt iets over de dieren en de kinderen kunnen ze van dichtbij bekijken en soms zelfs vasthouden.
  • Reptielen knutsel! Er zijn veel leuke knutselwerkjes te verzinnen met reptielen in de hoofdrol. Zo kun je van papier een lange slang knippen die ze mogen verven, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Pinterest is hierbij je beste vriend!
  • Snacks, verzin leuke snacks die bij het thema passen. Een taart in de vorm van een slang of krokodillen snoepjes!

feestje1

Superhelden feestje

Superhelden, het heeft toch een magische aantrekkingskracht op jongetjes. Dus wat is er nu leuker dan een echt superhelden feestje?

Wat doen?

  • Maak een cape voor alle kinderen met een bijpassend t-shirt. Druk of naai eventueel op de cape en het t-shirt een superhelden logo met hun eerste letter.
  • Maskers maken! Wat is een superheld zonder masker? Knip van te voren maskers van papier of stof die de kinderen zelf kunnen kleuren of verven.
  • Er zijn veel leuke spelletjes te verzinnen voor superhelden. Span bijvoorbeeld een rode draad kris kras door de gang als laserstralen die de moeten ontwijken. Of verzin een spannende reddingsmissie!

Welk thema spreekt jou het meeste aan?

feestje2

 

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen