Een peuter dragen hoeft niet zwaar te zijn

Dragen is fijn en komt ook steeds meer terug in het straatbeeld. Maar vaak geldt dat hoe ouder het kindje wordt, hoe minder er wordt gedragen. Logisch want hoe zwaarder het kindje hoe groter de belasting voor jouw lichaam.

Toch zijn er wel manieren om je baby te blijven dragen terwijl hij of zij veranderd in een flinke peuter, zonder dat je er zelf last van krijgt.

Waarom eigenlijk je peuter dragen?

De voordelen die jij en je baby ervaren van het dragen gelden eigenlijk ook voor jou en je peuter. Het gevoel van veiligheid en geborgenheid, maar ook het gemak van afwisselend je peuter zelf laten lopen en hem dragen is een voordeel. Je neemt je draagdoek gemakkelijk mee in je tas en je loopt niet constant met een wagen te zeulen. In de trein heb ik bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van mijn draagdoek. Het scheelt heel veel gedoe met opstapjes, liften en roltrappen!

Geen pijnlijke rug

Natuurlijk wil je geen pijn in je rug krijgen doordat je een peuter draagt. Daarom is het belangrijk dat je op een goede manier draagt. En dat is op sommige vlakken bijvoorbeeld wel anders dan een baby dragen. Een paar tips:

  • Heb je een draagdoek? Kies dan een geweven doek. Een rekbare doek is heel geschikt voor baby’s maar niet voor peuters en kleuters. Een geweven doek geeft meer steun en is daarom veiliger en makkelijker om mee te dragen.
  • Goed knopen maakt het verschil. Knoop je kindje dicht tegen je aan en spreid de doek goed uit voor ideale gewichtsverdeling. Het maakt echt een wereld van verschil!
  • Bouw het langzaam op, zeker als je niet gewend was om een baby te dragen.
  • Train af en toe je rug en buikspieren en stop met dragen als je voelt dat je spieren vermoeit raken. Door vaker te dragen train je ook al automatisch je spieren en zul je zien dat je ook steeds langere periodes achter elkaar kunt dragen.
  • Draag je liever met een draagzak in plaats van een draagdoek? Dat kan ook! Op de site van Dragen & Zo vind je handige tips!
Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen