(G)een gefrustreerde peuter en strijkkralen

Grote kans dat je er vroeger mee hebt gespeeld. De Hama strijkkralen. Met een beetje creativiteit – en een hoop geduld kon je er de mooiste kunstwerken mee maken. Uren plezier kon je ervan hebben en de frustratie van afbrekende delen en het omstoten van je legplankje vergeten we voor het gemak even.

De bekende vrolijkgekleurde Hama strijkkraaltjes werden in 1971 bedacht door een Deens bedrijf en zijn nog steeds in de winkel te koop. De jongste generatie kleuters geniet nog steeds van het leggen van strijkkralen. Zelf vind ik het ook leuk om met mijn zoontje van 5 samen aan tafel te zitten met een grote bak kralen en veel verschillende vormpjes. Een kleine hobbel die ik daarbij tegenkwam was mijn 3 jarige dochtertje, want – zoals je zult begrijpen – natuurlijk wil zij dan ook mee doen.

Nu hebben we het geprobeerd, ik heb haar geholpen, ze heeft het alleen gedaan, maar het mocht niet baten want het werkje is net nog te fijntjes voor haar. Dat leidt tot frustratie en ik kan je vertellen dat het er dan niet gezelliger op wordt.

Dit patroon herhaalde zich totdat ik via een vriendin leerde over de Hama Maxi strijkkralen. Dit zijn strijkkralen in, zoals de naam al verklapt, een extra groot formaat. Perfect voor peuters dus! In de “gewone” speelgoedwinkels zoals Bart Smit en Intertoys kun je een beperkt aanbod hiervan vinden. Prima om uit te proberen. Wil je de collectie meer uitbreiden dan zijn er op internet heel veel verschillende legplankjes en gekleurde maxi kralen te vinden!

Het systeem werkt precies hetzelfde maar door het grotere formaat is het leggen makkelijker en is het vormpje sneller vol. Ik, en mijn dochtertje, vinden het een ideale uitvinding van Hama!

Kopen? Dat kan onder andere via: Lobbes

Hama Maxi strijkkralen
  • Mijn oordeel:
    9
The Good

Erg leuk voor peuters!

Makkelijk in gebruik

The Bad

910
Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen