Minder bekend, net zo leuk: Pluk redt de dieren

Wie kent Pluk van de Petteflet niet? Het veel geprezen kinderboek geschreven, door Annie M.G. Schmidt en geïllustreerd door Fiep Westendorp, staat bij heel huishoudens op de boekenplank. Maar wist je dat er nog een heel leuk boek bestaat over Pluk? Namelijk: Pluk redt de dieren.

Minder bekend, net zo leuk!

Nou eerlijk gezegd wist ik dat dus niet. De afgelopen maand heb ik iedere avond aan mijn zoontje van vijf, één (of twee, want het is zo leuk!) hoofdstukken voorgelezen uit Pluk van de Petteflet. Al snel was het boek dus uit en dat vonden we allebei erg jammer. Maar op de laatste pagina staan nog meer boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp afgebeeld. Zoals Jip en Janneke, Otje en Floddertje maar dus ook Pluk redt de dieren. En zo leerde ik over het bestaan van dit boek.

Het verhaal van Pluk redt de dieren

Snel gegoogeld en direct besteld, dus we kregen het boek een paar dagen later bezorgd. Het boek gaat natuurlijk over Pluk en is uiteraard weer prachtig geïllustreerd. Ook woont Pluk nog steeds in de Petteflet en komen er oude bekenden in het boek voor zoals Aagje en Mevrouw Helderder. Maar ook nieuwe karakters zoals Spijtebijt en de Griezelberen doen hun intrede. Het verhaal is zoals je gewend bent van Pluk van de Petteflet: Fantasierijk, grappig en soms een tikkeltje spannend. Wat mij betreft verdient dit boek een plekje naast alle Pluk van de Petteflet boeken in Nederland!

Kopen? Dat kan onder andere via: Bol.com 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen