Poppentheater én knutselen bij De Toverbezem!

Hoewel mijn kinderen nog klein zijn (3 en 5) vind ik het toch leuk en belangrijk om ze af en toe in aanraking te laten komen met het theater. Als kind namen mijn ouders me ook regelmatig mee naar voorstellingen of musicals en ik heb daar altijd van genoten, dus natuurlijk hoop ik voor mijn kinderen hetzelfde te kunnen doen.

Toch is het voor die jonge leeftijd niet altijd even makkelijk om iets leuks te vinden. Vaak zijn de voorstellingen nog net iets te lang of ingewikkeld. Bovendien is juist met die leeftijd een kleinschalige voorstelling heel leuk, en die moet je maar net weten te vinden!

poppentheater de toverbezem knutselen uit tip ede poppenkast poppenspel idee peuter kleuter vrije school ede zoetkindje

Poppentheater De Toverbezem

Gelukkig is er mijn moeder, ze heeft een neus voor leuke, authentieke en schattige adresjes. Of het nou om eten, winkelen of cultuur gaat.. En zo kwam het dat ze ongeveer een jaar geleden tijdens het oppassen de kinderen een keertje meenam naar Poppentheater De Toverbezem.

Razend enthousiast kwamen ze terug mét een knutselwerkje waar ik versteld van stond. De kinderen raakten er niet over uitgepraat en daarom gingen we een tijdje later weer naar een voorstelling. Dit keer ging ik zelf ook mee, en ja, ik was ook direct verkocht.

Het poppentheater is kleinschalig en ontzettend schattig. Het is gevestigd in een bijgebouwtje van de vrije school in Ede. De poppenspelers Saskia en Tanja zorgen voor een warme en hartelijke ontvangst. Vervolgens duurt de poppenshow (die wordt afgewisseld met toneelspel) ongeveer een half uurtje. Precies lang genoeg om de aandacht van zelfs de allerkleinsten écht vast te houden.

De verhalen zijn grappig en interactief (ze zitten echt met open mond te kijken) en het toneel- en poppenspel is ook heel goed. Ook als ouder is het dus een feestje om naar te kijken!

poppentheater de toverbezem knutselen uit tip ede poppenkast poppenspel idee peuter kleuter vrije school ede zoetkindje

Een prachtig knutselwerk

Na de show is er een korte pauze, inclusief wat drinken én wat lekkers. Vervolgens mogen de kinderen een leuke knutsel maken die aansluit bij de voorstelling. En dan heb ik het niet over een kleurplaat ofzo. Nee, er is altijd een heel leuk en origineel knutselwerkje voorbereid. De basis is al gemaakt en de kinderen mogen het zelf helemaal afmaken en personaliseren. Daardoor kunnen ze een geweldig mooi kunstwerk mee naar huis nemen. Zo zijn we onlangs naar de voorstelling ‘Help, storm in het kabouterbos!’ geweest waarbij de kinderen een enorm leuke regenpijp (maak het geluid van regen) hebben gemaakt!

poppentheater de toverbezem knutselen uit tip ede poppenkast poppenspel idee peuter kleuter vrije school ede zoetkindjetoverbezem5

Poppentheater én knutselbus!

Tanja vertelde dat De Toverbezem ook vaak te vinden is op festivals met hun eigen knutselbus! En ook staan ze regelmatig op de Hoge Veluwe. Soms met een voorstelling en soms alleen met de knutselbus. Maar je kunt De Toverbezem ook vragen voor je kinderfeestje of bijvoorbeeld als entertainment voor de kinderen tijdens een bruiloft! Voor meer informatie of het programma kun je kijken op hun website of op hun Facebookpagina!

poppentheater de toverbezem knutselen uit tip ede poppenkast poppenspel idee peuter kleuter vrije school ede zoetkindje

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen