Positief denken met EigenWijsjes

Vroeger lag er altijd een stapeltje kaartjes bij ons op de vensterbank naast de eettafel. Na het avondeten trokken we regelmatig om de beurt een kaartje en lazen het voor. Het was altijd leuk om te doen en vaak had je er ook echt iets aan. Ik heb het over EigenWijsjes!

eigenwijsjes coaching kaartjes positief denken kinderen kids kleuter peuter zoetkindje

Positief leren denken

EigenWijsjes zijn grappige coaching kaartjes voor kinderen die met name bedoeld zijn om positief te leren denken. Op elk kaartje staat een eenvoudige wijsheid verwoord, die zelfs voor heel jonge kinderen te begrijpen is, geïllustreerd met een vrolijke dierentekening. Het idee achter de kaartjes is dat wanneer je van jongs af aan leert om positief te denken, dit helpt om een goed zelfbeeld te ontwikkelen. Het zijn kleine steuntjes in de rug voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen en een eigen en wijze manier van denken.

Op de kaartjes vind je teksten als ‘ik mag fouten maken’, ‘ik kan het’ of ‘ik mag anders zijn’. Het is de bedoeling dat je één keer in de week een kaartje trekt, zo kom je met 52 kaartjes het hele jaar rond. Maar je kunt ze ook vaker gebruiken, als je kindje onzeker is of een moeilijk moment heeft bijvoorbeeld. De kaartjes zijn trouwens ook gewoon heel leuk om als ouder te trekken en ze zullen je regelmatig verrassen!

De EigenWijsjes zijn te koop bij o.a. Koppenhol Uitgeverij voor € 9,98

eigenwijsjes coaching kaartjes positief denken kinderen kids kleuter peuter zoetkindje

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen