Recept: Appelchips

Deze appelchips kwam ik laatst in de vingers van mijn zusje tegen en ik vind ze erg lekker! Ze zijn nog gezond ook en mijn jongetjes vinden ze erg lekker, dus ga ik ze zelf maken! Ik kwam dit recept tegen. Probeer je mee?

Wat heb je nodig?

  • Sap van twee uitgeperste citroenen, gezeefd.

  • Een kilo appels. Ik heb kleine zoete genomen.

Verwarm je (elektrische) oven voor op 100 graden.

Meng het sap met een liter lauw water. Boor de klokhuizen uit de appels. Ik heb de appel daarna doormidden gesneden (snijdt makkelijker) en toen in dunne plakjes gesneden. Plakjes ongeveer een halve centimeter dun snijden.

Laat de stukjes appel ongeveer 20 minuten in het water/citroensap mengsel weken.

Dep de plakjes appel droog en doe ze in de oven. Ze moeten er 6-8 uur in. de appelchipjes zijn klaar als er geen vocht meer uit komt als je er met een vorkje in drukt.

Tadaaa… Appelchips! Ik vind ze heerlijk en mijn zoontjes ook! Ze zijn zelfs al op, maar als ik een nieuwe lading heb, update ik met een foto.

Vind je dit teveel werk? Koop ze dan lekker hier. Had mijn zus ook gedaan. 🙂

 

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen