Samen bakken: heerlijke herfst recepten

Bakken, één van mijn favoriete dingen om te doen en ook een eeuwige favoriet bij kinderen. Toegegeven, ik vind het niet altijd even handig vier helpende handjes in de keuken. Een ei op de grond, bloem in je haar en boter en suiker verdwijnen vooral in de mondjes. Maar ach, gezellig is het wel!

Nu het herfst is duiken we toch net iets vaker naar binnen en dan is het heerlijk om samen de keuken in te gaan en iets leuks te bakken. Met kinderen moet het vooral niet té ingewikkeld zijn en lang wachten is ook uit den boze. Geef ze vooral taken die ze ook echt zelf kunnen. Kneden en roeren bijvoorbeeld, of blokjes boter in de kom gooien. Ze vinden het waarschijnlijk allemaal even leuk!

bakken herfst kinderen kids samen bakken idee recept recepten

Kaneelkoekjes

Bij de herfst denk ik aan direct aan kaneel. De geur en de smaak geven een heerlijk warm gevoel. Deze kaneelkoekjes zijn super lekker én makkelijk te maken, de basis is eigenlijk een zandkoekjesdeeg met wat extra kaneel erdoor. Wil je iets gezonder? Probeer dan eens de kaneelkoekjes van Rens Kroes ook een absoluut succes!

Tip: niet zo’n fan van kaneel? Probeer dan eens koek of speculaaskruiden!

bakken herfst kinderen kids samen bakken idee recept recepten

Appelflapjes

Nog iets waar ik aan denk bij de herfst: Appels! Je kan natuurlijk een appeltaart bakken, maar voor mijn kinderen is dat nog best wel veel werk. Een makkelijker en minstens even lekker alternatief zijn appelflapjes!

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • (diepvries) Bladerdeeg
  • Appels
  • Kaneel
  • Suiker
  • Rozijnen en/of krenten
  • Ei

Werkwijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de bladerdeeg

Stap 2: Wel de rozijntjes even in warm water (5 a 10 minuten) giet het water af en dep de rozijnen droog.

Stap 3: Snij de appels in kleine stukjes (of laat je kinderen dit met een eigen mesje doen)

Stap 4: Meng de gesneden appel met wat kaneel en suiker en de gewelde rozijnen.

Stap 5: Leg een beetje appelvulling op een plakje bladerdeeg en vouw ze diagonaal dicht.

Stap 6: Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de appelflap hiermee. Strooi er eventueel wat suiker overheen.

Stap 7: Bak de appelflapjes 10 a 15 minuten in het midden van de oven.

Tip: hou je van bakken? Dan maak je natuurlijk van te voren je eigen bladerdeeg klaar 😉

bakken herfst kinderen kids samen bakken idee recept recepten

Paddenstoelencakejes

Als ik aan mijn zoontje vraag wat hij wil bakken is het antwoord altijd: Paddenstoelencakejes! En eerlijk is eerlijk, ze zien er ook echt leuk én herfstig uit! Het versieren is natuurlijk het hoogtepunt. Hoewel het een beetje pijn doet aan mijn bakhart (want: uit een pakje) maak ik ze toch met veel plezier samen. Bovendien ze zijn zeker ook heel smakelijk!

Tip: zonder pakje bakken? kies je favoriete cupcake recept, versier met rood glazuur en maak stippen van witte chocolade!

bakken herfst kinderen kids samen bakken idee recept recepten

 

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen