Samen bakken: speculaaskoekjes

4 december, dus over twee dagen gaan wij hier thuis over in de kerststemming. Maar nu nog even volop genieten van de Sint. Mijn moeder bakte een paar dagen geleden bijvoorbeeld deze heerlijke speculaaskoekjes samen met de kinderen. Het is weer even net iets anders dan pepernoten maar even lekker én het geeft ook een echt Sint gevoel!

Dus, ben vieren jullie morgen pas pakjesavond? Dan heb je vandaag nog even de tijd om deze simpele, leuke én overheerlijke speculaaskoekjes te bakken! Mijn kinderen waren er bijna 2 uur mee zoet, dus ik zou zeggen; snel beginnen!

Speculaaskoekjes koekjes bakken samen kids kinderen kleuter peuter mama moeder blog recept zoetkindje

Wat heb je nodig?

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 125 gram koude harde boter
  • 7-8 el melk
  • Versiersels

Wat moet je doen?

Meng het zelfrijzend bakmeel met de  suiker, speculaaskruiden en zout. Vervolgens voeg je de boter en melk toe en kneed je het geheel tot een stevige bal. Als het kan laat je het deeg vervolgend even rusten, dit zorgt voor een betere smaak. Maar als je haast hebt, of je kinderen hebben geen geduld 😉 kun je het deeg ook direct gebruiken!

Rol het deeg uit (niet te dun) en ga aan de slag met vormpjes. Je kunt het deeg voor of na het bakken versieren. Dit ligt aan de versiersels die je gebruikt en natuurlijk aan je eigen voorkeur. Strijk de koekjes eventueel nog af met een mengel van ei en melk voor een mooie glans.

Vervolgens bak je de koekjes gaar in 15 minuten op 170 graden. De baktijd is wel afhankelijk van de dikte van je koekjes. Hoe dikker de koekjes hoe langer de baktijd!

Veel bakplezier en een heerlijk avondje gewenst!

Speculaaskoekjes koekjes bakken samen kids kinderen kleuter peuter mama moeder blog recept zoetkindje

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen