Samen op stap: klimmen en klauteren op peutergym

slider

Als je baby eenmaal geen baby meer is komt er bij veel moeders zo’n moment dat je graag iets leuks met ze wil gaan ondernemen. Iets om de ontwikkeling te bevorderen, om ze in contact te laten komen met andere kindjes en gewoon om samen iets leuks te doen.

Nu zijn er voor peuters een heleboel leuke activiteiten te doen. Zeker in de iets grotere steden heb je aan keuze geen gebrek. Sterker nog, het is soms juist moeilijk kiezen!

Klimmen en klauteren

Toen mijn oudste ruim één jaar was besloot ik om op peutergym te gaan. Het leek me leuk om hem in contact te laten komen met andere kinderen en omdat hij al lekker kon rond lopen leek het me een geschikt moment. Inmiddels loop ik al 5 jaar iedere woensdag rond in de gymzaal en iedere week is het weer een heerlijk uurtje. De enige periode dat ik ben gestopt was vlak na de bevalling van de tweede. Maar vanaf het moment dat mijn jongste een paar maanden oud was gingen we gewoon met z’n drieën naar gym. De kleinste liet ik dan afwisselend in de wagen en draagzak. Het was iets meer opletten maar eigenlijk nog steeds prima te doen. Het scheelt ook dat er nog veel meer moeders (en een juf) zijn die een oogje in het zeil houden!

peutergym1

Wat kan je verwachten

Ouder en kind gym (of peutergym) bestaat vaak uit een paar onderdelen. Waaronder dansen/bewegen op muziek, spelletjes en spelen op de toestellen. De kinderen genieten echt van alles, al zal het ene kind natuurlijk het klimmen net iets leuker vinden en het andere kind het dansen. Vaak is er na de gym nog tijd om gezamenlijk iets te eten en drinken.

De activiteiten van de peutergym stimuleren de grove en fijne motoriek. Denk hierbij aan: lopen, springen, huppen, kruipen, rollen, draaien, balanceren enzovoort. Daarbij worden de kleine en grote spiergroepen, de balans, het evenwicht en de coördinatie ontwikkeld. Het samen bezig zijn en spelen met andere kinderen vergroot ook de sociale vaardigheden van je kindje.

Als moeder is het sociale aspect ook fijn. Het is leuk dat je tijdens gym in contact komt met andere moeders en een praatje met elkaar kunt maken. Wat ik ook erg leuk vind is dat ik op gym veel inspiratie heb opgedaan. Zo zijn er veel liedjes en dansjes en oefeningen die ik anders waarschijnlijk nooit had gekend. Nu doen we ze af en toe ook gewoon thuis om een beetje energie kwijt te raken.

Bovendien is het natuurlijk heerlijk om te zien dat je kind even helemaal kan uitrazen. Kan ontdekken, leren en spelen in een veilige en prettige omgeving. Zeker als ze richting de kleuter leeftijd gaan kunnen we echt even een uurtje goed al hun energie kwijt.

Wat ook fijn is aan peutergym is dat het door heel veel (turn en gym) verenigingen wordt gegeven en niet al te veel kost. Vaak gaat het om een bedrag tussen de 10 en 15 euro per maand. Dan is het dus ook niet zo erg als je een keertje een les overslaat. Vaak kun je ook eerst één of twee gratis proeflessen volgen om te kijken of jij en je kindje het iets vinden. Wij vinden het in ieder geval een aanrader!

peutergym2

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen