Spoorzoeken met Agent Speurneus: een speurtocht door je eigen huis!

Soms komt er toevallig iets op mijn pad waar ik helemaal enthousiast over ben. En dan ben ik natuurlijk nooit te beroerd om het met jullie delen 😉 . Zo kwam de buurvrouw op de 6e verjaardag van mijn zoontje met een onwijs leuk cadeautje.

In eerste instantie wisten we niet precies wat het inhield, behalve dat we zagen dat het een spelletje was. Maar de volgende dag toen we het doosje open maakte en ik de spelregels las werd ik zelf al heel enthousiast. En toen we het eenmaal één keer hadden gespeeld wilden allebei mijn kinderen niets anders meer doen.

IMG_5006

Speurtocht in je eigen huis

Het spelletje heet Spoorzoeken met Agent Speurneus en is van Low Land Games. Het idee is eigenlijk heel simpel. In het doosje zitten 40 kaarten met aan de ene zijde een opdracht en aan de andere zijde een pijl.

Twee kaarten zijn hierop een uitzondering en hebben een speciale boodschap. Één van die twee kaarten zegt: “Je bent er bijna zoek nu de boef” en de tweede zegt: “Gevonden! Je bent een super speurneus.” Deze twee kaarten horen dus altijd aan het einde van het spoor te liggen.

IMG_5008

Met de rest van de kaarten maak je dus een spoor door het huis. Je gebruikt ze ofwel als pijl, óf als opdracht. Je kiest zelf hoeveel opdrachten je gebruikt én welke opdrachten je kiest. Je bepaalt daarmee dus zelf de lengte en moeilijkheidsgraad van het spel en dat maakt het spoorzoeken geschikt voor een brede leeftijdscategorie.

Bovendien staat op sommige kaarten bovenaan nog een specificatie op leeftijd. Zo is er een kaart met “Hinkel … stappen op elk been” Bovenaan staat dan het aantal aangegeven dat op de puntjes hoort. In dit geval voor: 3+ 5x voor 5+ 10x en voor 8+ 20x. Natuurlijk is dit een indicatie die je desgewenst kunt aanpassen.

IMG_5007

Wij hebben inmiddels bijna alle opdrachten wel geprobeerd en ze zijn allemaal super leuk! Natuurlijk zijn er wel een paar favorieten bij zoals: “Wat proef je” “Kruip onderdoor” “Bouw een toren” en “Ren rondjes om”. Ook is het zoeken van de boef aan het eind een leuke toevoeging.

Vaak vinden mijn kinderen het leuk om zelf van te voren de opdrachten uit te zoeken, maar het is ook leuk om het juist als een verrassing te houden! Al met al vind ik dit spel echt een geweldig leuke en unieke toevoeging aan onze spelletjes kast 🙂

IMG_5010

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen