Raaawwr, terug naar de steentijd met een dino kinderfeestje

Het is alweer een tijdje geleden – voor het dinoboek van Freek – dat mijn kleine grote man 5 jaar werd. Maar als ik terug denk aan het leuke kinderfeestje wordt ik nog steeds vrolijk.

Nadat ik hem had uitgelegd dat we écht niet de hele klas konden uitnodigen koos hij met moeite 8 kindjes. Best wel veel, dus besloten we om het kinderfeestje thuis te vieren met een leuk thema. Het thema liet ik natuurlijk over aan mijn kleine man en na even twijfelen tussen Jungle en Dino’s wonnen de dinosaurussen het toch. Vanaf dat moment kon ik helemaal los met het bedenken en organiseren. Eerst heb ik Pinterest afgespeurd voor de nodige inspiratie en vervolgens heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.

De activiteiten voor het kinderfeestje

Als eerste ben ik begonnen met het verzinnen van de activiteiten voor het kinderfeestje. Het feestje duurde ongeveer 3 uurtjes wat ik zelf voor kindjes van 5 meer dan genoeg vindt. Omdat de spanningsboog op die leeftijd ook nog niet zo groot is besloot ik om een aantal kortere activiteiten te verzinnen.

Tasjes kleuren

Na binnenkomst werden de cadeautjes uitgepakt en kreeg iedereen limonade met een dino-cupcake. Vervolgens gingen we aan een grote tafel zitten en kreeg iedereen een canvastasje met daarop een kleurplaat van dino’s. Ik had veel verschillende kleuren textielstiften gekocht onder andere bij Action, Wibra, Hema en (snik) V&D. De kinderen konden dus naar hartenlust kleuren en tekenen op hun tasjes.

DSC07095 - home

Levensecht verkleden

Voor alle kinderen hadden we ook een echte dino-outfit gemaakt. Deze outfit bestond uit een dinomasker en een dinoshirt met echte stekels op de rug! Hiervoor kocht ik simpele effen t-shirts en twee kleuren vilt. Van het vilt knipte ik ruiten uit die ik in een rijtje op de shirts legde en in het midden vastnaaide. Vervolgens plakte ik de ruit dicht met textiellijm waardoor een echte stekel ontstond. Simpel, stevig en super cool!

Mijn vriend heeft de apparatuur in huis om textiel professioneel te bedrukken met flexfolie. Daarom bedrukte we alle shirts aan de voorkant met de naam van het kindje. Mijn zoontje mocht hiervoor zelf de flexfolie uitkiezen en hij koos voor vuurrood en dinogroen. Hierop heb ik ook de kleur van de stekels aangepast. De kinderen waren super trots op hun persoonlijke en stoere dino-outfit.

DSC07201 

DSC07110

DSC07171

Echte dinofossielen

Vervolgens mochten de kinderen in de zandbak opzoek naar dinofossielen. Bij Zeeman had ik gipseieren gekocht waar dinoskeletjes inzitten. Deze eieren hadden we in het zand van de zandbak verstopt en ieder kindje mocht er ééntje zoeken. Zodra ze er een hadden gevonden mochten ze aan tafel het fossiel uithakken en schoonmaken net zoals echte archeologen.

DSC07116 DSC07119

Grrrrrrrrrrote voetsporen

Na wat frietjes zijn we begonnen aan de speurtocht. Opeens zagen de kinderen namelijk een echte voetafdruk van een dino! Door de voetsporten te volgen zouden ze uiteindelijk de dino vinden. Toen we dat hadden verteld was er geen houden meer aan en renden ze zelfs langs de kleine cadeautjes – dinobellenblaas en dinolegpuzzeltjes – die op de route verstopt lagen.

DSC07109

Uiteindelijk vonden we de dino gewoon hangend op zolder in de vorm van een pinata. Na veelvuldig slaan en een beetje hulp van mijn vriend viel de inhoud van de pinata uiteindelijk op de grond. De pinata had ik gevuld met dinostickers, kleine dinopoppetjes en dinosnoepjes.

DSC07150

Moe en voldaan hebben we als afsluiter ‘Platvoet en zijn vriendjes gekeken’. Zo was iedereen rustig tegen de tijd dat de ouders kwamen om ze op te halen. Aan het einde mochten de kinderen hun eigen tasje gevuld met alle cadeautjes (bellenblaas, puzzel, stickers, snoepjes, poppetjes, masker en t-shirt) mee naar huis nemen. Ook kregen ze allemaal een dinosaurus ballon mee op een ballonstokje (te koop bij wibra).

DSC07108

Mijn zoontje heeft het nog steeds over zijn kinderfeestje hoewel het al drie kwart jaar geleden is en hij draagt nog steeds met trots zijn eigen dino-shirt. Voor ons dus een geslaagde middag!

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen