Tijd voor date night?

Één van de 7 B’s van natuurlijk ouderschap is Balans. Balans in het gezin door tijd voor jezelf en je partner te nemen. Als moeder weet je waarschijnlijk hoe moeilijk dat is. Het gezinsleven slokt veel tijd op. Je bent blij als je een momentje voor jezelf hebt en de momenten die je samen met je partner hebt zijn helemaal spaarzaam.

Uit een onderzoek onder 5000 moeders door de website Mama en Zo blijkt dat de helft van de Nederlandse stellen nog maar weinig tijd maakt voor elkaar. Een kwart van de vrouwen heeft zelfs geen zin meer in seks.

date night ouders balans gezin tijd voor elkaar kinderen zoetkindje liefde

Opzoek naar balans

Veel moeders zijn na de bevalling op zoek naar een nieuwe balans in het gezin en daardoor is er minder tijd voor haar partner. Dat is eigenlijk ook logisch en het kan soms even duren voordat iedereen zijn plek in de nieuwe gezinssituatie heeft gevonden.

Toch is het niet moeilijk om te begrijpen dat elkaar aandacht en tijd geven belangrijk blijft. Soms moet je elkaar even niet zien als papa en mama maar als partners.

Tijd voor elkaar maken

Een manier om ervoor de zorgen dat jullie ook daadwerkelijk tijd voor elkaar vrij maken is een vaste date night kiezen. Dit kan bijvoorbeeld één keer per maand zijn, maar natuurlijk ook vaker of minder vaak. Ga samen iets leuks doen en geniet van elkaars gezelschap. Het kan de relatie alleen maar goed doen! 🙂

Hebben jullie een vaste date night? En zo ja, hoe vaak? Wij zijn benieuwd!

date night ouders balans gezin tijd voor elkaar kinderen zoetkindje liefde

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen