Top 10: leuke en duurzame sinterklaascadeau’s voor kleuters

Over precies twee weken is het 5 december, je hebt dus nog heel even de tijd om inkopen te doen voor het kinderfeest van het jaar. De afgelopen weken heb je onze duurzame cadeau top 10 voor baby’s en duurzame cadeau top 10 voor peuters kunnen lezen. Deze keer het laatste deel van deze triologie, je raad het al, de top 10 voor kleuters!

Deze top 10 vond ik zelf het lastigste. Kleuters weten namelijk heel goed zelf wat ze willen en vaak heeft dit een hoog knipperend plastic gehalte. Bovendien komt er op deze leeftijd ook steeds meer verschil in de interesse van jongens en meisjes. Desalniettemin is het gelukt om een hele leuke en duurzame (unisex) speelgoed top 10 te maken!

Fijn Sinterklaasfeest gewenst allemaal 🙂

# 10

PlayMais, Inmiddels is het niet meer het nieuwste van het nieuwste, maar het blijft leuk spul. PlayMais zijn grote gekleurde (mais)vlokken die met water aan elkaar blijven plakken. Op die manier kun je er veel verschillende figuurtjes mee knutselen. Er zit ook een boekje bij met wat voorbeelden die je kleuter na kan maken. Bovendien is het ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar. Een echte aanrader voor die regenachtige herfstdagen! Je koopt het bijvoorbeeld via Bol.com

# 9

Kinderboeken, ik heb een kleine verslaving en kan dan ook beter niet te vaak in de boekenwinkel komen. Toch is (voor)lezen natuurlijk heel belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Een mooi boek is dus een leuk en nuttig cadeau! Welk boek je geeft is natuurlijk afhankelijk van je eigen kind. ‘Verhalen van de boze heks’ is één van mijn favorieten. Andere tips voor kleuterboeken lees je hier!

# 8

Als kind stond deze al bij mij thuis in de kast. En hoewel de verpakking een transformatie heeft ondergaan is het spel niet veranderd. Je dobbelt met de kleurendobbelsteen, schuift een kraal van de gegooide kleur op je stokje en probeert zo als eerste je kleurentorentje compleet te maken. Een simpel en snel spel dat perfect is voor jonge kleuters! Koop het spel bijvoorbeeld bij Intertoys.

# 7

Als kinderen ouder worden gaan ze steeds vaker “doen alsof” dingen spelen. Het spel wordt fantasierijker en je kunt dan het speelplezier eenvoudig verhogen met mooie verkleedkleding. Wij hebben thuis inmiddels een uitgebreide verkleedkist met een scala aan prinsessenjurken. Maar ook voor jongens is er veel leuke verkleedkleding te vinden zoals dit dinopak van Hema.

GOLO houten speelgoed duurzaam tjutjo hout puzzel verantwoord peuter kleuter zoetkindje

# 6

Al eerder schreef ik over de GOLO. Een originele creatieve puzzel voor kleuters. Vanuit een simpele houten wielvorm kun je eindeloos veel verschillende dieren en personages maken. Bij het doosje zit een tekening met voorbeelden, maar het is natuurlijk ook heel leuk om je eigen fantasie te gebruiken! Lees hier meer over de GOLO!

# 5

Van Mirjam kregen wij ooit een heel leuk houten domino spel – met schattige pinguïns – van het merk Janod. Het neerzetten van de steentjes en vervolgens natuurlijk het omgooien blijft ontzettend leuk! Helaas is die versie van Janod niet meer te koop maar deze domino set van Hape is minstens net zo leuk!

# 4

Zodra kinderen naar school gaan is een van de eerste dingen die ze leren de dagen van de week. Vervolgens komen ook regelmatig de seizoenen en maanden aan bod. Een houten kalenderklok sluit hier perfect op aan. Thuis kunnen kinderen op hun gemak op de klok aangeven welke dag het is, hoe laat het is, welk seizoen het is en hoe het weer buiten is. Leerzaam én leuk! De houten klokken zijn regelmatig te koop bij Kruidvat maar je kan veel verschillende versies ook online kopen. Zoals deze van Goula.

# 3

Kapla, wie kent het niet. Wist je ook dat het staat voor “Kabouter Plankjes” en dat het in 1987 is uitgevonden door de Nederlander Tom van der Bruggen? Met Kapla kunnen kinderen bouwen, experimenteren en construeren. Fantasie speelt daarbij een belangrijke rol. Kapla is bij heel veel winkels te koop waaronder ook I love speelgoed!

# 2

Muziek maken en dansen is voor veel kleuters een favoriete bezigheid. De piano van New Classic Toys staat dan ook nog steeds bij ons in de woonkamer. Hoewel de piano al voor kinderen vanaf 1 jaar geschikt is vinden mijn oren dat niet altijd even fijn. Een kleuter kan echter al veel rustiger met de toetsen omgaan en zelfs een klein liedje leren spelen! Wij hebben thuis de knalroze versie maar voor jongens is de rode of zwarte variant natuurlijk heel stoer! Koop ‘m bijvoorbeeld bij 3 vosjes!

# 1

Kleuters vinden het heerlijk om te spelen met en in een kleine ruimte. Of het nu onder de tafel is of in een tent, het heeft een grote aantrekkingskracht. Ik ben dan ook nog steeds enorm blij met de tipi tent die mijn oudste van opa en oma kreeg. Deze tent  van NiniBambini is helemaal met de handgemaakt en ook nog eens aan te passen aan jouw persoonlijke wensen! Hij is makkelijk inklapbaar en zorgt geheid voor uren speelplezier! Meer info vind je op de website van NiniBambini!

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen