Top 10: leuke en duurzame sinterklaascadeau’s voor peuters

Jaaa, hij is er hoor! Hebben jullie hem al gespot? Liggen de lijstjes al klaar?

Hoewel mijn kinderen heel goed weten wat ze willen (de halve Intertoys gids) hou ik toch ook heel erg van duurzaam en verantwoord speelgoed. We maakten daarom voor jullie drie keer een speelgoed top tien (baby, peuter en kleuter) met leuke, verantwoorde en duurzame cadeau’s. Vorige week kon je de top 10 voor baby’s lezen, deze week de top 10 voor peuters!

Zorgt misschien voor een beetje afwisseling tussen al het knipperende plastic 😉

p.s. De komende maandag volgt de top 10 voor kleuters!

# 10

Verven, mijn kinderen doen volgens mij niets liever. Terwijl mijn kleuter al heuse kunstwerken met de kwast maakt is het voor peuters vaak juist heerlijk om nog lekker te “kliederen”. Vingerverf is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Deze vingerverf van ÖkoNORM is helemaal vrij van schadelijke stoffen en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Dat is natuurlijk extra fijn! Koop het bijvoorbeeld via de kleine Vogelaar!

# 9

Gonnie en Gijsje, sinds ik bij de geboorte van mijn dochter een boekje hiervan kreeg zijn we een beetje verliefd. Helemaal verliefd zijn we op het grote Gonnie & vriendjes in ganzenpas flapjes boek. In dit grote boek met maar liefst 44 flapjes komen alle vriendjes aan bod. Kinderen leren door het lezen kleuren herkennen, tellen en tegenstellingen. Mijn dochter leest hem heel graag opnieuw, en opnieuw, en opnieuw.. Koop het boek onder andere via Bol.com

# 8

De duo puzzels van Djeco zijn origineel en leerzaam voor peuters. Ze zijn er in verschillende varianten en de bedoeling is dat je de juiste twee stukjes aan elkaar legt. Zo heb je bijvoorbeeld een puzzel met tegenstellingen (hoog en laag). In het begin misschien nog wat ingewikkeld maar als ze hem eenmaal doorhebben een groot succes! Koop hem bijvoorbeeld via Speelgoed in de ton.

# 7

Als we bij oma zijn is dit een van de favorieten. Een houten rollerbaan met auto’s. Telkens opnieuw de autootjes naar beneden laten glijden  is helemaal het einde. Fascinerend om te zien en stiekem vindt mama het ook nog steeds heel leuk! Koop deze leuke houten rollerbaan bij Hema!

# 6

Muziek maken, wie vindt dat nou niet leuk! Bovendien is het natuurlijk heel goed voor de muzikaliteit en creativiteit. Een xylofoon mag dus eigenlijk niet ontbreken. Zelf vind ik de metalen variant het mooiste klinken maar je hebt natuurlijk ook hele leuke houten xylofoons. Deze van Janod is wel heel vrolijk met de gekleurde stippen! Kopen kan bij I love speelgoed.

# 5

Een vormenstoof kennen we allemaal, maar deze stoof is wel heel erg leuk. Hij is gemaakt van hout en bestaat uit een ark met 14 dieren (setjes van 2) en een Noach en zijn vrouw. Kun je meteen het verhaal erbij vertellen 😉 . Ze kunnen dus leuk met de boot en poppetjes spelen én de boot als vormenstoof gebruiken. Wij hebben hem ook thuis en vinden hem nog steeds super leuk! Koop ‘m bijvoorbeeld bij Intertoys.

# 4

Tekenen, mijn kinderen zijn er dol op. We zijn dan ook nog steeds heel erg blij met het schoolbord van ikea! De ene kant is een schoolbord, de andere kant een whiteboard én je kan er ook nog een grot rol papier overheen spannen (ook te koop bij Ikea) om op te kleuren. 3 in 1 dus! Wij zijn fan 🙂 Koop hem bij Ikea.

# 3

Houten “snij-eten” is altijd een regelrechte hit bij peuters. Je hebt bijvoorbeeld groente en fruit setjes (met klittenband) die je kunt snijden. Maar er bestaat ook heel leuk ander “snij-eten”! Dit jaar geef ik zelf (nou ja, sint natuurlijk) een houten pizza cadeau die ze kunnen beleggen en snijden. En vorig jaar deed ik deze super leuke houten taart van BigJigs cadeau. Ze spelen er nog steeds erg graag mee! Koop ‘m bijvoorbeeld via: Duke Toys

# 2

De regenboog van Grimm’s begint al een beetje een must-have te worden. Het is sterk en bijzonder mooi speelgoed dat op milieu- en mensvriendelijke manier is geproduceerd. Met de regenboog stimuleer je de creativiteit en fantasie van je kindje. Soms is het een houten regenboog, soms een parkeergarage en soms een legpuzzel. In deze figuren ontdek je telkens nieuwe dingen! Voor peuters leuk om telkens opnieuw in- en uit elkaar te halen en om kleuren te herkennen. Hij is er ook in grote variant en je koopt hem onder andere bij 3 vosjes!

# 1

Je kent hem vast wel maar toch verdiend hij wat mij betreft de eerste plek. Deze stevige houten speelkeuken van Ikea is bij veel kinderen een favoriet. Lekker koken en bakken, dingen in de oven doen en afwassen. Het kan allemaal. Leuk detail zijn de oplichtende kookplaten. We hebben hem nu bijna 3 jaar in huis en er wordt nog steeds wekelijks mee gespeeld! Koop hem natuurlijk bij Ikea.

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen