Traktatie: pop, pop, popcorn!

Als je kind op de basisschool zit is het ieder jaar een terugkerend dilemma: De traktatie… Veel scholen hechten waarde aan een gezonde traktatie, maar je wil ook dat de kinderen het lekker vinden én dat het er feestelijk uit ziet.

Dan moet je nog bedenken of je het zelf gaat maken of kant en klaar gaat kopen. Want al lijkt het misschien niet veel werk, x 30 wordt het opeens toch een tijdrovende klus..

Pop, pop, popcorn!

Een idee waar mijn zoontje afgelopen jaar zelf mee kwam was popcorn. Relatief gezond en vrijwel iedereen lust het, bovendien is het ook voor de meeste kinderen met allergieën geschikt.

Het enige dat mij zorgen baarde was popcorn door de hele klas, en hoe laat ik popcorn er nu feestelijk uitzien?

Na lang denken en zoeken kwamen we op het volgende:

De popcorn in grote zandbakvormpjes (die mochten de kinderen dan houden) In een foliezakje afgesloten met een leuke knijper (deze waren destijds van AH) en een ballon. Al met al een kleurrijk en feestelijk geheel.

traktatie popcorn kleuter basisschool school gezonde traktatie idee zoetkindje

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen