Een USA roadtrip met kleine kinderen: onze ervaringen en tips!

We zijn weer terug! Na een tijdje radiostilte zijn de mama’s van Zoetkindje weer back in business. Want terwijl Mirjam verhuisde naar een groter huis maakte ik met mijn wederhelft en de kinderen een geweldige rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een ervaring om nooit te vergeten en iets dat ik iedereen kan aanbevelen. Om jullie een indruk te geven van waar wij de afgelopen weken waren een klein reisverslagje en wat tips voor als je met jouw kroost ook de grote plas wil oversteken.

Voorbereiden

Onze rondreis van vier weken door de USA hebben wij helemaal zelf gepland. Natuurlijk zijn er ook heel veel reisorganisaties die dit graag voor je doen maar ik wilde het liefst alles zelf in de hand hebben. Zo kon ik zelf precies de route bepalen, de mooiste overnachtingsplekjes kiezen en de beste auto huren. Je moet er van houden want er gaat veel tijd in zitten maar voor mij was de voorbereiding al genieten. Alles uitzoeken, plannen en boeken.. ik hou er van! Om je op weg te helpen een paar tips:

  • Wil je alles zelf plannen? Kijk dan eens op www.allesamerika.com en dan vooral op het forum. Hier vind je een schat aan informatie en heel veel lieve mensen die je graag helpen met adviezen en tips.
  • Geld besparen? Ga kamperen! Amerika is duur genoeg dus door te kamperen kun je veel geld besparen voor andere leuke dingen. Onze campings kostte gemiddeld $ 25 per nacht. We wisselde dit af door in de steden in hotels te slapen.
  • Hou de prijzen in de gaten, zowel van accommodaties als autohuur en vliegtickets. Wie weet komt er nog een mooie aanbieding voorbij.
  • Begin op tijd met plannen, de meeste campings in de nationale parken kun (moet) je 6 maanden van te voren reserveren.
  • Reserveer van de voren kindermaaltijden voor in het vliegtuig.
  • Ga je kamperen? Bestel dan online je kampeerspullen bij Walmart. Dat scheelt een hoop gesjouw in het vliegtuig en is ook helemaal niet duur. Je kunt de spullen bestellen en afhalen in een Walmart vestiging. Wat niet mee terug naar huis kan kun je vaak weer inleveren bij Walmart voor een goed doel. Wij kochten ook onze autostoeltjes bij Walmart voor $ 20 per stuk. Dit scheelde enorm ten opzichte van stoeltjes huren bij de autoverhuurmaatschappij.

De reis

Onze reis duurde vier weken, ging door vier staten en was uiteindelijk 8.500 kilometer lang. We bezochten vier grote steden (Los Angeles, San Diego, Las Vegas en San Francisco) en heel veel mooie natuurparken. Hieronder kun je onze route bekijken.

Voordat we in Amerika aankwamen moesten we natuurlijk wel 12 uur vliegen. Ik zag er een beetje tegenop met twee kinderen van 4 en 6 jaar maar het viel me alles mee. Ze hadden natuurlijk een eigen schermpje in de stoel voor zich waar ze filmpjes op konden kijken en spelletjes op konden spelen. Verder had ik een aantal leuke en handige spelletjes meegenomen, luister sprookjes op de iPod gezet, en de iPad volgestopt met filmpjes en spelletjes. Je krijgt op zo’n lange vlucht voldoende te eten en als je geluk hebt slapen ze nog even. Terug hadden we een nachtvlucht en toen hebben de kinderen zelfs het grootste deel van de reis geslapen! (in tegenstelling tot mama en papa 😉 )

Als je een reis plant zorg dan dat je ook regelmatig een rustdag hebt. Het is voor de kinderen ook wel fijn om niet iedere dag lang in de auto te hoeven zitten. Wij reden een enorme Chevy Tahoe wat enorm bijdroeg aan het echt Amerika gevoel. De auto was net nieuw en voorzien van alle luxe. De kinderen hadden enorm veel ruimte en konden lekker naar buiten kijken of op de iPad spelen.

Overnachten

Wij kozen ervoor om te kamperen. Dat hadden de kinderen al vaker gedaan (in Nederland) en wij vonden het heerlijk om midden in de natuur te staan op de mooiste plekken. Het maakte de reis een stuk betaalbaarder en de uitzichten waren vaak fenomenaal. Er zijn ook veel amerikanen die met de tent reizen dus je bent zeker niet de enige. Bovendien heb je bij elke campingplek een picknick tafel en een vuurplaats wat toch net wat meer luxe is dan wij gewend zijn. Oh en er is wc-papier op de wc. Dus niet met een rol onder je arm naar het toiletgebouw!

Al met al was de reis geweldig en ben ik alvast begonnen met sparen voor een nieuwe reis 😉

Komende tijd zal ik regelmatig een stad of park uitlichten en dieper ingaan op de activiteiten die je daar kunt doen met kinderen. Wil je nu alvast meer weten? Stuur me dan een mailtje naar lisa@zoetkindje.nl

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen